Du er ikke alene

Forleden sagde en mand sådan her til mig 👆

Det er stærkt sagt og kommer fra så sårbart et sted. Hans kone følte sig afvist, nedprioriteret og ikke elsket af ham. Hun var i tvivl om hun skulle gå sin vej, for det var jo så tydeligt for hende, at han i sine handlinger viste hende, at hun ikke havde betydning. At hun lå som nummer fem på hans prioritetsliste, hvor karriere, børn, hus og sport kom før hende. Virkeligheden er, at han elsker hende. At hun er den som betyder allermest for ham. At han virkelig gerne vil hende og deres liv sammen. Men som han fortalte, så vælger han i hverdagen ofte at bruge sin energi de steder, hvor han ved at han slår til. De steder, hvor han ved at han er dygtig og kan det som forventes af ham. 

Når hans kone vil nærheden (som ikke er sex), men som handler om samtalen, også om de svære ting, om hvordan han har det med noget. Hvad han drømmer om og ønsker sig for deres liv sammen, så trækker han sig. Undgår eller udsætter, lukker ned og går væk. Fordi han kommer til at føle sig utilstrækkelig. Han ved ikke hvad han skal svare hende. Han er bange for ikke at leve op til hendes forventninger, at han ikke kan give hende det hun længes efter.

Ironisk nok er det så netop det, der kommer til at ske. Jeg delte fotoet på Instagram og indtil videre har mere end 27.000 mennesker set det. Og jeg har altså 4.000 følgere, så det er kommet vidt omkring.

Der er selvfølgelig noget med algoritmer og den salgs, men at så mange ser det betyder også, at det er fordi det er relevant for mange. At de føler sig genkendt i citatet.At vi tolker noget hos vores partner (ofte med negativt fortegn), men partneren mener det lige modsat, hænger ofte sammen med vores egen usikkerhed. Og nogle gange med deres, fordi vi alle har sådan brug for at være forbundet og elsket og at have betydning for hinanden. At vi bliver bange for at det er vi ikke. At vi kan blive afvist eller forladt af den vi elsker.Så du er ikke alene med det du bakser med. Der er andre som har det som dig og måske tænker du, at det da ikke er hjælpsomt for dine udfordringer, men som bekendt bliver det vi deler halvt så tungt at bære. Vi kan føle os normale og mindre alene.Fra midten af august går jeg live med mit nye radioprogram på Radio4 “Parterapi i radio4” og laver ja: parterapi i radioen.

Jeg glæder mig sådan til at komme i gang og jeg håber, at du har lyst til at lytte med. Programmerne kommer selvfølgelig til at ligge som podcasts på Radio4´s app efterfølgende.

Hvis du og din partner har lyst til at komme i studiet med mig og blive klogere på jer selv og på hinanden, så skal I være meget velkommne. Skriv til mig HER, så finder vi en dato.

I bliver næsten anonyme, da man kun kan høre jeres stemmer og da I kan få andre fornavne, hvis I foretrækker det og jeg LOVER jer at det bliver en god oplevelse.

Kærlig hilsen Katrine

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.