Parterapi

Parterapi

En parterapisession varer halvanden time og koster 2.450 kr. En session kan bookes og betales i min kalender under Booking øverst på siden. Sessionen kan aflyses frem til 24 timer før.

 

Mit udgangspunkt er at I begge lever jeres liv og dermed jeres parforhold, så godt I kan. Jeg er ikke optaget af rigtig og forkert og jeg dømmer ikke.

Min fornemmeste opgave er at hjælpe jer med at finde jeres uhensigtsmæssige mønstre, fordi det er første skridt til afklaring omkring jeres kærlighed og parforhold. I vil finde ud af om I kan være sammen eller måske skal gå her til sit på et mere afklaret grundlag. I vil blive klogere på, om I kan leve med jeres forskelligheder og om I kan komme videre efter utroskab, manglende kærlighed, kedsomhed, afstand, kulde eller alt for mange konflikter.

 

Parterapi hos mig handler om, at I blive klogere på jer selv og på hinanden. Og at I bliver i stand til at løse jeres fremtidige udfordringer selv. Jeg kalder det hjælp til selvhjælp.

 

Når I forstår jer selv og hinanden har I udgangspunktet for rummelighed, omsorg og kærlighed. I skal kende jer selv for at kunne skabe de forandringer, der skal til hjemme hos jer.

 

På den måde kan I begge leve det liv, I ønsker jer. 

Terapien går fra uopmærksomhed til opmærksomhed, fra uvidenhed til viden og fra uansvarlighed til ansvar – hele den proces støtter jeg jer i. Både som individer og som par.

 

Sådan foregår det
Under sessionen hjælper jeg jer med at forstå jer selv og hinanden. I gør nemlig en masse pr automatik og det er først når I opdager hvorfor I gør som I gør og hvad der følelsesmæssigt er på spil for jer hver især, at I kan gøre noget andet med jeres forhold.

I sessionerne taler vi om, hvordan I hver især oplever forholdet og kommunikationen mellem jer. I vil ofte se på det samme, men opleve noget forskelligt og det at få en forståelse for, hvordan den anden ser og oplever verden, vil give jer en større rummelighed og omsorg for hinandens perspektiv og dermed også for jeres egen og deres handlemåder og reaktioner.

 

I terapien arbejde jeg intuitivt og bruger mit eget nervesystem til at fornemme, hvad der foregår mellem jer. Når noget dukker op i mig, så deler jeg det med jer. Som regel rammer jeg plet og I vil føle jer set og forstået. Andre gange rammer jeg ved siden af og så går vi bare videre.

 

Jeg tror, det er meget vigtigt at I kan mærke at jeg sidder sammen med jer, som det menneske, jeg nu er. At jeg har en historie og har gjort mig mine egne erfaringer med livet. Det er vigtigt at I kan mærke at jeg er der sammen med jer i det svære og komplicerede. Jeg er, som skrevet, ikke optaget af rigtigt og forkert og jeg dømmer ikke.

 

Jeg hverken kan eller vil overtale nogen til at hverken gå eller blive, men jeg vil være sammen med jer i det svære og hjælpe jer med at skabe lys og overblik.
Der er en voksen til stede, som mine klienter plejer at formulere det.
Jeg arbejder transparent, så hvis jeg får en fornemmelse af at der sker noget usagt mellem jer undervejs, så spørger jeg ind til det. Det skaber tryghed og jeg går foran som det gode eksempel. Der er er ikke er noget, som er forbudt at tale om.

 

Jeg bliver med jævne mellemrum spurgt om, hvor længe jeg regner med man skal gå i parterapi. Min holdning er den, at da jeg jo ikke kan flytte ind hos jer og hjælpe jer med at løse alle jeres problemer, så er mit mål, at I på sigt kan klare dem selv. Også langt ind i fremtiden.

 

Terapi er hjælp til selvhjælp og når I begynder at opdage de mekanismer der styrer jer, kan I begynde at gøre noget andet og bedre. Hvor lang tid det tager er umuligt at svare på.
I er velkommen til at sende mig en mail HER, hvis I har spørgsmål inden sessionen.

 

Klienterne formulerer det således:
“Det er som om du “oversætter” det som sker i mellem os. Når jeg er vred opdager jeg, at jeg i bund og grund er ked af det eller omvendt. Du hjælper os med at sige og formulere det, som er så svært at få øje på og få sagt”.

Jeg hjælper jer med at:
· Forstå og dermed acceptere jer selv og hinanden som dem I er, fordi det fordrer kærligheden. Også den til jer selv.
· Skabe mere nærhed, fordi I så bedre kan fornemme hvordan I har det.
· Kommunikere hvad der sker i jeres relation i stedet for at diskutere hvem der har ret.
· Se jeres problemer mere klart, så det bliver enklere at løse dem.
· Få en bedre kommunikation end den sædvanlige kritik, bebrejdelser, mudderkast eller tavshed
· Blive mere tydelige, så I bedre kan forholde jer til hinanden
· Håndtere jeres konflikter og uoverensstemmelser på en konstruktiv og løsningsorienteret måde

Under samtalen vil jeg sørge for at I begge kommer til orde og bliver hørt. Jeg vil støtte jer i at få sagt det som skal siges, måske også om noget I ikke vidste fandtes inden i jer, eller som er svært at få formuleret.

I vil begge føle jer set, som dem I er med de gode intentioner I har og I vil gå fra terapien og være mere klare på jer selv og på hinanden.

Jeg er ikke dommer og jeg er ikke optaget af indholdet i jeres konflikter. Jeg er optaget af de mønstre, som udspiller sig mellem jer og som I ikke selv har fået øje på.

Uanset hvordan I beslutter jer for at komme videre i jeres forhold, så vil parterapien skabe klarhed og ruste jer til at håndtere det som kommer.

 

En session parterapi varer halvanden time og koster 2.450 kr. Du kan booke under fanen Booking øverst, hvor I også betaler for sessionen. I kan afmelde jeres session op til 24 timer før den bookede tid. I skal bruge bekræftelsesmailen til at aflyse, så sender systemet pengene tilbage på jeres konto.

I har også mulighed for at tage en individuel samtale med mig. Den varer ligeledes halvanden time og koster 2.250 kr. Bookes øverst under Booking

Det siger klienterne om parterapien hos mig
 
Hej Katrine
 
Vi har gået en tid hos dig som “facilitator” for samtale, kommunikation og “rejuvenation” af vores samliv.
 
Det har været en til tider “ubehagelig”, men nødvendig process at komme igennem. Du har gjort det super godt, og både Mille og jeg er fuldt tilfredse med dit bidrag til at vise vejen for at finde “tråden” i samlivet igen.
 
Vi er netop landet til formiddag efter en forlænget weekend i Paris med tid til at være sammen. Og dette uden børn overhovedet. En oplevelse som har bragt os nærmere hinanden, som jo i sidste ende var det vi søgte hjælp til hos dig. Nærværet lå under overfladen, det skulle bare findes frem igen.
 
Katrine, du har lykkedes så godt med dit virke, at vi begge føler at vi er færdige med din hjælp for nu. Vi havde en tid på torsdag, den vil vi gerne annullere og således stoppe konsultationensforløbet hos dig.
 
Tak for din hjælp.  – Anders 43 år
 

 

“Bare vi ikke skal tage tøjet af… (en lille historie om at gå i parterapi)”
 
Så kom vi der min mand og jeg. En klassiker. To kloge og reflekterede akademikere omkring de 40, som bare ikke kunne få det til at fungere. Sad der i de rare stole og drak te og følte os en kende akavede. Parterapi – tænk at nå dertil. ‘Bare vi ikke skal tage tøjet af’ sagde min mand på vejen derop.
 
Jeg kom fordi jeg var så skuffet. Han så mig jo aldrig rigtig og gav mig ikke den opmærksomhed, jeg synes, jeg fortjente. Han kom, fordi han altid følte sig afvist og jo alligevel aldrig kunne gøre det godt nok.
 
‘Hun er god’, sagde han bare, da vi var gået igen. Jeg følte mig som en, der havde fået verdens største mavepuster.
 
Gennem de terapi-seancer vi har haft, har jeg erkendt, at mit store ‘opmærksomhed-hul’ indeni stammer et helt andet sted fra. Nok så mange søde ord, blomster og alverdens gaver fra min mand kan ikke fylde det op. Han kan hjælpe og støtte mig, men mit selvværd er mit eget ansvar. Min mand er blevet klogere på, hvorfor han altid er bange for at være utilstrækkelig. Sammen er vi blevet klogere på, hvordan den cocktail kan være sprængfarlig i hverdagen.
 
Hold op hvor var og er det hårdt. Men det var samtidig en kæmpe lettelse for vores parforhold. Vi er stærkere sammen og er ikke i tvivl om, at vi skal blive sammen. Og vi er meget mere bevidste om de kampe, vi skal kæmpe – sammen men i høj grad også hver for sig som individer.
 
Katrine – et ægteskab er reddet! 1000 tak for hjælpen og din søde måde at være på. 
 
Kh Birgitte – på vej mod et bedre liv
 
 
 
“Vi er et ægtepar, der nu har været gift i 37 år. Det er et paradoks, at vi på den ene side henover årene er vokset sammen, så vi er helt filtret ind i hinanden og på den anden side er vi vokset fra hinanden. Det har betydet at der opstod gnidninger i det daglige, så glæden ved at leve sammen var væk – småting udløste konflikter, der tog alt for længe at få løst.
 
Sammen med Katrine gik vi igang med at filtre os ud af hinanden og med at lære at tage vare på os selv, hver især. Det var en proces, der dels gav anledning til smil, når vi fik de her AHA oplevelser, som større indsigt i os selv gav, men også gav anledning til tårer, når det stod tindrende klart, hvordan vi havde spændt ben for os selv og hinanden hen over tid.
 
I dag har vi lært at blive på egen banehalvdel og at være ansvarlig for vores egen lykke. Vi er blevet meget mere opmærksomme på os selv og tage ansvar for opfyldelsen af vores egne behov. Når vi står på vores egne fødder, oplever vi at kunne møde hinanden og være givende over for hinanden på en ny, frisk og ligeværdig måde. Birgits reaktioner er ikke længere forudsætningen for mit velbefindende.
 
Vi har oplevet endnu et paradoks  – ved at blive filtret ud af hinanden og stå mere på egen banehalvdel, har vi fundet tæt ind til hinanden igen. Kærligheden har fået en ny, frisk og bedre fundering.
 
Det sker stadig, at vi lander i gamle mønstre, men vi er gode til at minde hindanden om det og hjælpe med at bruge de nye værktøjer.
 
Sessionerne sammen med Katrine har været en kæmpe hjælp til os og vores ægteskab.”
 
– Flemming 59 år. (gift med Birgit)
 
 
 
“Vi er et par som har hængt sammen siden vores pure ungdom og har oplevet meget lykke sammen gennem tiden, hvor vi byggede rede og vores 3 dejlige børn kom til med passende mellemrum. Vi var meget unge, men vi havde modet og kræfterne til at få det til at lykkes med familien og med vores karriere. Vi drønede derudad samtidig med at vi også prioriterede vennerne højt.
 
Pludselig er årene gået og vi havde helt glemt at tage os af os selv og hinanden og fik efterhånden store problemer med at leve sammen. Ja, vi tænkte faktisk at det var håbløst, det hele var gået i hårdknude, ligemeget hvor vi kiggede hen. Så hvor vi er i dag, med os selv og med hinanden er faktisk et mirakel. Vi står lige nu parat til at rejse på ferie alene sammen og kan næsten ikke vente med at komme afsted.
 
Jeg sidder her og prøver at sætte ord på hvilke følelser og tanker jeg gør mig om det sidste halve års tid, hvor vi har gået i par terapi og fået identificeret vores problematikker hos Katrine. Vi har lært hvad sker der og hvornår og hvorfor og især hvordan kan vi undgå at det hele går i hårdknude for os.
 
Mere klart kan det siges at vi fik lukket op for alle skeletterne i skabene og satte ord på hele pivtøjet, det var hårdt, ydmygende og skræmmende. Samtidig vidste vi begge at vi var nået dertil, hvor det kun kunne gå fremad. Så vi kastede os ud idet og fik os gnavet ind på alt det der føltes svært. Vi lærte om alle de uhensigtsmæssige reaktioner og den adfærd som gør at vi selv var med til at dræbe kærligheden til hinanden.
 
Hos Katrine fik vi et åndehul i processen, hvor vi fik fornyet mod og lærte nogle redskaber, hvorledes vi skulle kommunikere og håndtere det som var svært i vores liv, både hver for sig og som par. Det var vigtigt at vi arbejdede på at genopbygge tilliden til hinanden igen og var villige til at vise hinanden respekt for vores forskellighed.
 
Vi havde hver især nogle adfærds/kommunikations problematikker som var med til at nedbryde vores kærlighed til hinanden og ved at identificere og fortælle udfra situationer i vores hverdag, kunne Katrine hjælpe os til at se, hvad der sker når vi kører i det gamle spor. Katrine er super god til ikke at pensle ned i de situationer vi fortæller om, men går bagom og tegner et billede af hvad der i stedet kan ske, hvis vi tænker og kommunikerer på en anden måde.
 
Det har vi så øvet os i og plumpet i mange gange, men nu er vi villige til at vente på hinanden og hjælpe hinanden til at komme på sporet. Åh! Hvordan var det nu lige Katrine sagde var en bedre og sundere måde, det kan den anden altid huske, så det gælder også om ikke at hovere, men i stedet hjælpe hinanden positivt tilbage på sporet. Vi har ofte givet hinanden et pusterum for lige at mærke efter i os selv og finde roen igen, så aftaler vi bare at lade det emne ligge og så tager vi det op igen når vi er klar. Her er kunsten også ikke at glemme det, men få sagt til når “jeg” er klar igen.
 
Det lyder meget meget let, når jeg ser det på skrift, men det er hårdt arbejde, især i starten, men efterhånden oplever jeg at det bliver nemmere og nemmere at kommunikere rigtigt og give udtryk for tanker, drømme og følelser. Jeg oplever at de redskaber som Katrine har lært os virker og vi vokser med opgaven. Vores kærlighed til hinanden har fået et nyt fundament som hviler på tillid, respekt og omsorg for hinanden. Jeg er sikker på at vi lykkes som enkeltpersoner og sammen som par.”
 
– Birgit 55 år (gift med Flemming)
 
·
 
“Kære Katrine, Jeg føler bare lige trang til at sige dig tusinde tak for alt, hvad du har gjort for Ebbe og jeg.
 
Du er en EMINENT parterapeut rent fagligt, men jeg er ikke i tvivl om, at det, at du er så god til at få os til at forstå, det du brænder for at formidle, også hænger sammen med det menneske du er – engageret, indlevende og omsorgsfuldt. Jeg kunne sagtens finde på flere ord, men vil bare sige dig tak for din måde at være på.
 
Du havde helt helt ret, jeg var hamrende træt efter sessionen i går, det var Ebbe også. Men jeg er samtidig allerede umådelig lettet, for jeg ved med mig selv, at jeg kan klare næsten alt, når bare jeg forstå hvad udfordringen er og det gør jeg nu.
 
Jeg er meget bevidst om at der stadig ligger et stort stykke “udviklingsarbejde” foran os, men både mentalt og fysisk er det meget længe siden at Ebbe og jeg har været så tætte på hinanden, som vi var, da vi forlod dig i går. Bedre julegave kan vi vist ikke få.
 
Tak for al din hjælp. Vi ses snart igen.”
 
– Ebbe 59 år og Helen 57 år
 
 
 
“Vi startede hos Katrine da vi var ved at gå fra hinanden. Vi havde fået anbefalet hende hos en god bekendt. Vi vidste ikke hvordan vi skulle komme videre med de ting, der tyngede vore forhold. Vi havde brug for nogle redskaber, så vi kunne løse vores konflikter, som der var blevet alt for mange af.
 
Vi fandt ud af, og overrasket over, hvor mange ting der ligger så dybt i os og som vi tog med fra tidligere forhold. Den måde vi opførte os på overfor hiananden, hvad vi tænkte og sagde og især hvordan vi opfører os over for os selv. Det vi troede foregik hos hinanden viste sig ofte at være det modsatte.
 
Vi havde brug for Katrines professionelle hjælp for at komme videre, og det er vi. Det er så dejligt at vide at der er en grund til at vi reagerer som vi gør og at det er ok. Vi har lært at gøre og sige tingene anderledes, så vi får det vi har brug for hos hinanden. Vi er blevet opmærksomme på, hvordan vi taler til hinanden og på hvor vigtigt det er at være tydelig. Vi ser hver især på os selv og accepterer dem vi er. Misforståelser opstår mange gange, fordi vi ikke fortæller hvad vi egentlig mener og det er vi blevet meget bedre til.
 
Vi går stadig med mellemrum hos Katrine i parterapi, for lige at holde det vi har lært ved lige.”
 
– Bonnie 43 år og Johnny 48 år
 
 
 
“Hej Katrine, Det går rigtig godt med Helle og jeg. Jeg kommer glad hjem fra arbejde hver dag, det er længe siden jeg har gjort det, og vi er som nyforelskede igen. Tak for al din hjælp. Vi ses i næste uge.”
 
– Anders 52 år

 

Booking sker i menuen, øverst.

 

Praktisk info:

Min praksis ligger på Næsseslsottet, Dronninggaards Allé 136, 2840 Holte. Der er fri parkering og der går bus de 800 meter fra Holte Station. Der er også rig mulighed for at gå en tur i den smukke natur før eller efter sessionen.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.