Tag dig selv alvorligt kvinde!

Hvis du er i parforhold, har børn og hus og sådan nogenlunde styr på dig liv, så tænker du måske: Jamen det gør jeg da også! Så hvad betyder det når jeg siger du skal tage dig selv alvorligt? Kan man tage sig selv mere alvorligt, når man lever et fornuftigt voksenliv uden at tage sig selv for alvorligt? Ja det kan man (jeg mener nemlig ikke selvhøjtidelig). Det jeg mener er at du skal blive bedre til at du lytte til din indre stemme og reagerer udfra den. Din indre stemme har nemlig altid ret. Inden i dig ved du ALTID hvad der er det rigtige for dig og hvad der ikke er. Spørgsmålet er om du også går efter det. Beder om det du har brug for og sætter dine grænser lige præcis der hvor de er.

Problemet er at vi er produkter af vores fortid og det betyder at vi på godt og ondt har lært at tage lidt for meget hensyn til andre. Det betyder at vi ikke altid har lært altid at lytte til vores følelser og fornemmelser og at det har ikke altid været i orden at reagere på de følelser. I din hverdag har du vænnet dig til at indgå for mange kompromisser, ædt for mange kameler og er blevet så god til det, at du ikke engang tænker over det mere. Prisen er at du med tiden føler dig brugt, uden passion og træt og trist. Måske er du træt af dit ægteskab, du synes dine børn er umulige eller din chef er en spasser. Måske føler du dig som et offer for dit eget liv.

Nå den vil du måske ikke tage på dig? Faktum er at hvis ikke du er glad for det liv du er i, så handler det sjældent om dine omgivelser men med garanti rigtig meget om din evne til at tage dig selv alvorligt. Du kan nemlig ikke forvente at nogen tager dig alvorligt, hvis ikke du selv gør.

Så hvad gør du?

· Øv dig i at mærke efter hvad der sker inden i dig. Din krop vil altid sende dig et signal om, hvad der er rigtigt og forkert for dig. Du skal lære at mærke de signaler.

· Start i det små med at reagere på det du oplever. Eks. Når du får et kompliment, så sig tak i stedet for at begynde at modargumentere med at det da bare er en gammel las fra H&M eller at det da er flere uger siden, du er blevet klippet.

· Mærk dine grænser. Eks. Orker du det arrangement på skolen eller trænger du til at slappe af derhjemme? Er det i orden at din chef ringer efter kl. 7 om aftenen? Er du træt af at din mor blander sig i dit liv?

· Sæt dine grænser varsomt. Der er en grund til at du ikke har været god til at sætte dine grænser, så hvis du er bange for at møde vrede eller for at blive afvist, så lad være med at kaste dig hovedkuls ud i det. Øv dig i det små til en start.

· Lær dine behov at kende og se om du kan samle mod til at række hånden ud og bede om det du har brug for.

Held og lykke med kærligheden til dig.

Kærligst Katrine Axholm

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.