Mor bestemmer stadig!

Jeg har grandvoksne mænd og kvinder i fyrrerne med styr på karrieren og familien, siddende i min praksis og sige ting som: Min mor ville blive så vred, hvis hun vidste det her eller Jeg kan ikke få mig selv til at sige det til min mor, hun bliver forfærdeligt ked af det. Nej, jeg kan ikke blive skilt, det ville min mor aldrig tilgive mig eller Min far vil slå hånden af mig, hvis jeg …

Et er at voksne børn har svært ved at sætte grænser overfor deres forældre. De tror de står i evigt gæld til deres forældre, eller har besluttet at passe på dem og beskytte dem mod den virkelighed, deres børn lever i. Det er møg besværligt, det skaber afstand i alt for mange børn/forældre relationer og alle går glip af den kærlighed, de rent faktisk nærer til hinanden. Det betyder også, at man ikke er voksen, selvom man er 80 år.

En lang mere kraftfuld problematik er, når far eller mor stadig lever inde i os. Når det ikke er deres fysiske væren, men derimod det vi har lært af dem, som stadig er på spil. Når vi ikke har sorteret ordentligt ud i de værdier, moral og viden, vi har fået med af dem, men blot har “slugt” alt råt og ikke implementeret det de har lært os, så det passer til vores eget billede af virkeligheden. Når fars og mors mening stadig tæller eller er direkte styrende, så mangler vi en del af det teenage opgør, som er så vigtigt for at vi kan leve et autentisk liv, som dem vi er.

Jeg har mødt kvinder som har giftet sig med en mand, som deres mor synes var den rette og ikke, som de selv ville dele deres liv med. Jeg har mødt mænd, som har giftet sig med en kvinde, som lignede deres mor eller netop det stik modsatte, som også sjældent er det rigtige. Jeg hører hver dag: min mor siger, min far synes… Vi vælger uddannelse, bosted, tøj stil og madvaner ud fra det vi har med os. Enten spejlet eller modsat.

Gør op med dig selv hvem du er. Hvad vil du gerne tage med, af alt det dine forældre har lært dig og hvad vil du lade være. Hvis dine forældre blander sig unødigt, så sig fra. Ingen forældre der ikke kan finde ud af at opføre sig ordenligt, har krav på ubetinget kærlighed. Den tid er forbi. Når du kigger på dine forældre, som de voksne mennesker de er, i al deres fejlbarlighed, så vil du kunne sætte dig selv fri og leve det liv, som passer til dig.

Vil du have indsigt i dig selv og din partner, og hvordan hver jeres historie præger jer?
Så læs mere om workshoppen Det Levende Parforhold.  

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.