Er du single, og vil du gerne have kærligheden til at lykkes?

Den vakse læser vil vide, at mit hjerte banker for det gode parforhold. Derfor falder det mig også helt naturligt at interessere mig for singler, som af den ene eller den anden grund ikke kan få kærligheden til at lykkes. Uanset om du kun har været i kortere forhold eller om du har været i flere lange forhold, så spørger du måske dig selv: Hvorfor lykkes det for nogle at finde kærligheden og få den til at vare. Og hvorfor har andre svært ved overhovedet at møde et menneske, med hvem kærligheden er varm, givende og vedvarende?

Kender du det?

Har du svært ved at finde og bevare kærligheden?

Har du kun erfaring fra korte forhold?

Tænker du på hvorfor kærligheden ikke lykkes for dig?

Er du bekymret for om det nogensinde finder en kæreste (igen)?

Der findes masser af fordomme omkring singler. Måske er du blevet skilt og har selv tænkt tanken, at det var et nederlag at du ikke kunne få kærligheden til at fungere. Måske er du over 30 og har ikke fundet ham du vil dele resten af dit liv med og har tænkt på, om der er noget i vejen med dig, siden det ikke lykkes.

Det kan være dybt anstrengende at komme til bryllupper, byen vrimler med forelskede par og barnevogne og når du er til parmiddag hos nogle venner, bliver du placeret ved siden af den nyligt fraskilte ven, som sidder hele aftenen og fortæller om sin ekskone.

Mange singler synes vinteraftenerne og weekenderne er uendeligt lange og uanset om du er glad for dit job, har gode venner og er tæt med din familie, er der ikke rigtig noget, som hamler op med din drøm om parforholdet.

Og det er så her jeg IKKE skal skrive noget om, at parforholdet også kan være røv og nøgler indimellem, for du tager gerne det sure med også, ved tanken om alt det søde, der også er. Har jeg ret?

– Måske har du svært ved at finde den rette? Du har været gift og har børn og der er ligesom ikke rigtig nogen, som matcher dine krav og som du har lyst til at have tæt på dine allerkæreste. De mænd du møder og falder for, har børn og du kan bare ikke overskue at skulle forholde dig til andre end dine egne.

– Måske er du fejlfinder og der er bare ikke rigtig noget, som er godt nok. I starten går det meget godt, men når I bliver kæreste er det de små ting ved ham, som irriterer dig og som gør at han alligevel ikke var det du havde drømt om.

– Måske er du efterhånden led og ked af forelske dig i den samme type mænd, som ikke er gode for dig. Du ved godt at ham motorcykelmanden ikke er til at stole på, men han er bare så fandens fræk og ham Lars nede fra banken, som har været forelsket i dig i flere år, han er bare alt, alt for kedelig.

– Måske tænder du på dem du ikke kan få og dem der gerne vil dig, har ingen interesse. Hvorfor mon du bliver ved med at spænde ben for dig selv? Hvad er det du gør siden kærligheden er så svær at få til at lykkes?

Vi har alle vores grunde til ikke at blive hjemme hos os selv og leve vores liv efter hvem vi er og det er lige præcis det vi arbejder med i singlegruppen. Du kender det sikkert:

– Det er vigtigere for dig om din nye kæreste kan lide dig end om du kan lide ham

– Du har al din opmærksomhed hos din kæreste og tolker og analyserer alle hans bevægelser, for hele tiden at kunne navigere ud fra hvad du tror du oplever.

– Du har brændt dig på kærligheden før og ser hele tiden efter signaler på, at du kunne komme til det igen

– Du tør ikke give dig hen af angst for at blive forladt

– Du leder efter fejl, som kan sige dig at ham her heller ikke er den rette

Når du derimod bliver i stand til at forholde dig til dig selv, kan du helt fra den spæde start af et forhold sige:

– Er det her godt for mig?

– Er jeg forelsket i ham eller i forelskelsen eller drømmen om at nu skal det lykkes?

– Er jeg den kvinde jeg gerne vil være sammen med en mand?

– Kan jeg se os sammen også om flere år?

– Er vores grundværdier ens og får jeg det jeg har brug for i det her forhold?

– Hvor mon jeg forhindrer mig selv i at få det jeg ønsker mig?

Og jeg kunne blive ved. Faktum er at kærligheden starter hos dig selv og det kan du lære. Har du mod på at arbejde med dig selv i en gruppe. Tør du vise hvem du er og inspirere og blive inspireret? Er du klar til at tage ansvaret for dit eget liv og dermed for din kærlighed?

Vil du arbejde med dig selv i en terapigruppe for singler? Så læs mere HER

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.