Opfør dig dog ordenligt fraskilte menneske!

Jeg hører af og til nogle hårrejsende historier i min praksis. Hvordan forældre i deres uvidenhed, sårethed og vrede behandler deres børn og i særdeleshed, hvordan forsmåede forladte ægtefæller gør livet surt for deres eks’er.

Min gode ven siger: Jeg ønsker alt det bedste for min ekskone, fordi jeg stadig holder af hende og fordi når hun er glad, så er hun en bedre mor for vores fælles børn. Det synes jeg er et motto alle fraskilte burde leve efter, men der er desværre langt flere tilfælde af det modsatte.

Mange som bliver forladt føler sig forsmået og svigtet, og de vil have hævn. De vil have, det skal gøre lige så ondt på deres eks. som det gør på dem selv. Det er jo sundt og helt normalt at blive vred og såret, når man mister den man elsker, og har ægtefællen fundet en anden, gør det selvfølgelig ekstra meget nas.

Det er altså ikke det faktum, at du har de følelser, du har, der gør forskellen, men derimod måden du forvalter dem på, som skiller de ansvarlige voksne fra de barnlige og uansvarlige.

Synes du din eks er en narrøv, og ville du ønske, han blev kørt over og aldrig kunne gå igen? Du kan trygt fortælle mig eller en god veninde om det, så længe du skåner dine børn. Hold dig også for øje hvilket forhold du kunne tænke dig at have til din eks i fremtiden. Bitre kvinder som ikke giver slip, er heller ikke dem som nemt finder en kæreste igen. Forsmåethed er bare ikke sexet.

Det værste eksempel er, når den forladte part bruger børnene til at få ram på eks’en. Børn kan ikke tåle at blive spillet ud mod deres forældre, og jeg taler af erfaring, når jeg siger at de må kæmpe i årevis med en indre loyalitetskonflikt, når de voksne synes, de vil dele deres voksne følelsesliv med børn, som slet ikke er modne til det.

Uf, jeg ryger på barrikaderne og det handler selvfølgelig om, at jeg selv har prøvet det som barn. For lige at give dig et billede af konsekvenserne, så kan jeg stadig, efter hundrede vis af timer i terapi, pr. automatik sortere i det jeg hører fra én part, hvis jeg har min loyalitet liggende hos den anden part i et forhold. Jeg er heldigvis bevidst om mit mønster og kan forholde mig til det, men det kan tage år at lære.

Det interessante er jo at det ikke er det livet udsætter dig for, som gør det svært, men derimod måden du forvalter det på, som skaber problemerne. Det betyder også at selvom din ægtefælle har forladt dig til fordel for en anden og du sidder alenetilbage uden penge, sted at bo, dine børn og det liv du engang havde, så er det HELT op til dig, hvordan du vil tackle din nye situation.

Der er jo umiddelbart lidt godt at hente i offerrollen, for hold nu op hvor var hun bare en kælling eller han et røvhul af dimensioner, men ingen kan holde ud af være offer i længden og det er de færreste, der gider være kæreste med et. Så kan du jo vælge krænker modellen og straffe din svigefulde eks for alt det onde han/hun har gjort dig. Tja, det giver måske en øjeblikkelig tilfredsstillelse at få hævn og gøre livet surt for din eks.

Så får jeg bare sådan lyst til at spørge: Er det sådanne et menneske du vil være? Er det sådanne en forælder du vil være for dine børn? Kan du se dig selv i spejlet om morgenen og synes, at du er fandeme da i orden?

Så hvad gør du, når du står al din forladthed, ensomhed og forsmåede følelser? Først og vigtigst skal du hente fokus hjem hos dig selv. Fjern din opmærksomhed fra hvor stor en idiot du synes din eks er og fra at så gjorde han/hun også sådan og sådan.

Bliv med din opmærksomhed hjemme hos dig. Sørg, ras, græd og skrig i skoven og derefter skal du ud i verden og hente hjælp, støtte og omsorg, fra nogen som kan give dig det. Måske er du tæt på nogen i din familie, måske har du gode venner, som kan være der for dig i den svære tid. Måske har du brug for bare at være dig helt alene. Det vigtige er at du er hos dig i din krop og med dine følelser frem for et sted, hvor dine følelser ikke længere har nogen indflydelse.

Bliver du på et tidspunkt nysgerrig på, hvad der gik galt, vil du gerne lære noget nyt eller blive en bedre kæreste i dit næste forhold, så er verden fuld af kompetente professionelle, som kan støtte dig i at lære at leve et liv i overensstemmelse med hvem du er. Den eneste du kan ændre i verden er dig!

Vil du gerne undgå at give dine børn det med på vejen? Det behøver du heller ikke, for der er hjælp at hente HER.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. hej ..

    mine størstes børns far og jeg havde det ikke godt sammen, jeg forlod ham ja for 13 år siden.. jeg valgte at ændre min egen kommunikation ignoere finkerne, og en dag da han var her, spurgte jeg ham om han ville tage med mig, vi kørte ned til en park med en stor høj og vi gik derop.. jeg kiggede på ham og sagde ” kan du huske dengang hvor vi var gift, vi gik en tur på “bjerget” i hvidovre vi lagde noget under een steen og aftalte at den der først holdt op med at elske hinanden skulle gå derop og fjerne stenen ( den var aldrig blevet fjernet) jeg sagde ” jeg er så ked af vi har det sådan her at vi er uvenner, kan vi ikke sige farvel til hinanden som kærester og goddag til hinanden som børnens mor og far ? ” jeg rakte hånden ud han sagde.. du har altid været min ærkefjende nr 1.. jeg græd og græd.. han tog min hånd, jeg bad om et knus.. og fra den dag ændrede relationen sig.. jeg ændrede mig og han ændrede sig, og sådan blev det ved…vi snakkede sågar om hvad der gik galt han ringede sågar og sagde undskyld for ting han havde gjort..og jeg det samme… han tilgav mig endeligt for at flytte med børnene han kunne ikke havde han sagt og jeg tilgav ham… i dag har jeg en eksmand, der kommer susende fra kbh. til nordjylland på mororcykel til sin datters dimension til midtjylland samme uge til sin søns dimension, vi skabte sammen den dejligste konfirmation til min datter.. han om til min fars begravelse for 3 uger siden, jeg til hans fars begravelse.. han var den første jeg ringede til da min far døde for at få trøst…mens jeg kørte som død og helvede i bilen…. jeg elsker min eksmand og jeg vil ALTID elske ham, jeg ved han vil gøre alt for at hjælpe mig og jeg vil gøre alt for at hjælpe ham, vores børn har det bedre vi har det alle bedre.. så længe kærligheden for lov..og jeg vil ikke bytte ham væk for nogen.. han gav mig mine børn. den største gave af alle og derfor vil jeg altid elske ham..

    jeg vil altid ønske det bedste for ham og ønske ham lykkelig.. se ham glad med en anden kvinde vil ikke gøre mig noget.. bare han får hvad han ønsker sig..og jeg er selv lykkelig, når jeg kan give mig selv lov til at elske ham..uanset hvad.

    mvh. Benthe

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.