Hvad er en skyggeside?

Når du bliver provokeret eller på anden måde “tricket” af noget en anden gør, så har du med stor sandsynlighed fat i en skyggeside af dig selv. Det er bla. derfor de mennesker, som aktiverer negative følelser i dig, er dem du kan lære allermest af – om dig selv.

Det kan være hende den højtråbende nede fra marketing (behøver hun gøre sig SÅ bemærket?) eller hende din venindes veninde, der altid er så udfordrende klædt (er hun ikke lidt billig?) eller ham der altid fører sig frem med sin strygende karriere (har han ikke hørt om janteloven?).

Der er sikkert også sider af din partner som er mega irriterende og som du har virkelig svært ved at leve med. Så er det, du råber “vagt i gevær” og sætter dig selv på en skyggeside-opgave og den kommer hér:

1. trin. Hvilken side af din partner irriterer dig allermest. Det skal være en egenskab (ikke noget med hvordan han pakker opvaskemaskinen eller altid smider tøjet i sin kuffert et kvarter før I skal på en lang rejse, det er bare et udtryk for den egenskab)

Er han sjusket, uansvarlig, overpertentlig, kedelig, lidt for sjov, pigeglad eller hvad?

2. trin. Skriv så mindst tre fordele der er ved at have den egenskab. Og ja, der ER fordele. Garanteret.

Eks. Han er pertentlig og derfor – bliver tingene altid gjort ordentligt, til tiden og han er til at regne med.

Eks. Han er uansvarlig når det kommer til pengesager og derfor er han god til ikke at bekymre sig, nyder det han bruger penge på, fordi han ikke ved hvad han ikke har og elsker dig bla. fordi han har tillid med at du tager dig at det.

Jep, den er god nok.

3. trin. Hvis du ikke selv vil påtage dig din pertentlige/uansvarlige/kedelige osv. side, så går du også glip af alle fordelene ved den egenskab.

Dén er vist værd at tygge lidt på…

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.