Forventningsafstemning i parforholdet

Jeg har brugt en hel del weekender af mit parforhold på at gå og være irriteret og mugge som en sur kost, for det var da overhovedet ikke sådan det skulle være. Jeg gad ikke dit eller dat og ville meget hellere noget andet og hvorfor fanden var det aldrig ham der…. og hvorfor kunne han ikke bare…

Så var det jeg lærte om at forventningsafstemme. Det er altså ikke kun noget man gør med sin arbejdsgiver inden man underskriver en ansættelseskontrakt, det er også en virkelig undervurderet del af et parforhold, som kan gøre den helt store forskel og spare jer for mange ærgelser og irritation.

Så uanset om I er ved at planlægge sommerferie, skal ud og handle eller afholde lille-fisens fødselsdag, så er det vigtigt at I:

· Hver især fortæller hvad I forestiller jer der skal foregå

· Hvilke ønsker og forventninger har I til jer selv og hinanden?

· Hvordan skal det foregå, hvem gør hvad og hvornår?

Det er vigtigt at I i dialogen holder jer hjemme i eget tulipanbed. Det betyder at I fortæller for JER SELV og afholder jer fra bedømmelser og kritik af det den anden har lyst til. Hold jer for øje at I begge gerne vil have det bedste ud af det, som skal ske og at kompromiets kunst er en dyd. I skal tale jer til rette og måske kan I ikke blive enige, hvis den ene vil på storbyferie og den anden vandre i de finske fjelde. Hvordan kan I så indrette jer, så der er plads til jer begge?

Når I har talt jer frem til en plan, så hold forbindelsen til hinanden åben. Måske får I brug for at omformulere eller tilpasse det I har aftalt undervejs.

Det og meget andet vil jeg fortælle om på min workshop Det Levende Parforhold.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.