Så længe du giver din partner ansvaret for din lykke, finder du den aldrig!

Synes du også det er din partner den er gal med, hvis ikke du får det du har brug for? Altså han kunne jo godt være lidt bedre til… eller gøre lidt mindre af… for han er virkelig irriterende når han… og hvis bare han gad… så ville det hele være meget nemmere, sjovere og mere sexy. Men det kan jo helt klart ikke blive, for han bliver jo ved med at… og før han stoppe med… så bliver det bare aldrig bedre med os to.

Så er det du (som så mange andre før dig) kan spørge dig selv om han er den rette. For måske er ham den lækre nede fra marketing i virkeligheden ham, der kan gøre dig lykelig. Eller ham din gamle flamme som du har fået kontakt med igen, I havde det jo også fedt dengang. Eller din nærmeste kollega, som er så god at snakke med, du føler dig bare så meget DIG, når han lytter til dig, for han forstår dig virkelig.

I vores kultur har vi desværre en tendens til at lægge ansvaret for vores egen lykke over til vores partner. Vi tror vi skal finde “den rette” og så skal han/hun ellers levere varen, for at vi kan få det på en bestemt måde. Når vi gør sådan, så kommer vi til at lede med lys og lygte hele livet.

Vi sætter os selv i en alt for sårbar og afhængig postition, hvor den anden “har magten”. Vi bliver frustrerede, kede af det og ensomme, fordi vi fralægger os selv ansvaret for vores egen lykke. Vi lægger os i hænderne på hinanden, ligesom vi var nødt til det med vores far og mor som børn. Vi har ikke opdaget at nu er vi voksne og kan derfor selv tage vare på os og sørge for at give os selv det vi har brug for. Det kan virke somom det ikke er ligeså godt, som når vi får kærlighed, omsorg og nærhed af en anden, men det er faktisk både sundere, friere og mere virksomt.

Det er et spørgsmål om øvelse at lære at elske sig selv, fremfor at synes at ens partner skal give en det man ikke kan give sig selv.

· Hvis du ikke føler dig hørt, så spørg dig selv: Hører jeg mig?

· Hvis du ikke forstår dig selv, så spørg: Forstår jeg mig?

· Hvis der er noget du savner, så spørg dig selv: hvordan kan jeg skaffe mig selv det

· Hvis du keder dig, så spørg dig selv: Hvad gør jeg for at det hele bliver lidt sjovere?

· Hvis du ikke føler dig elsket og værdsat, så spørg dig selv: Elsker jeg og værdsætter jeg mig?

Det vil ganske givet føles lidt tamt og uden virkning, men tro mig. Den dag du kan give dig selv det du har brug for, så vil du for alvor være istand til at række ud efter kærligheden fra et stærkere og friere sted Din partner kan give dig sin kærlighed af lyst og ikke fordi han skal.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Fint nok – men når man så har følt efter og manglerne er noget man behøver fra sin mand – hvad gør man så? Min mand siger jeg skal ændre det jeg kan og lade det ligge jeg ikke kan ændre ved. Men når nu mine behov inkluderer ham og jeg ikke kan få sat ord på hvordan og hvorfor – og han modsat beder om en instruktionsbog så han kan gøre mig tilfreds, hvad stiller man så op? Jeg er på bar bund, grædefærdig og hader mig selv for de ting jeg udsætter ham for – men jeg savner ham – mangler at føle ham (ikke sex) men alt andet – mangler at føle, at han faktisk også forguder mig udover når vi dyrker sex. Jeg ved ikke hvad jeg skal stille op – jeg er lost! Hvis det jeg mangler for at være lykkelig er fra ham – men jeg ikke må give ham ansvaret for ikke at kunne give mig det – hvor står jeg så?

  1. Kære ensomme,

   Det er en sårbar situation du har sat dig i og ensomheden i parforholdet er nærmest værre end at være alene, fordi det man savner går rundt lige der ved siden af.

   Din mand har ret: tag hvad du kan få og lad resten ligge. Ellers vil du slide hans kærlighed op.

   Jeg ville ønske jeg kunne sige noget, som kunne gøre hele forskellen for dig, men jeg kommer til kort med ord. Det du savner er inde i dig og jeg ved ikke, hvordan jeg skal hjælpe dig med at finde det, for det kræver at jeg ved noget mere og dig og om, hvorfor du gør som du gør. Kun med den forståelse for dig vil du være i stand til at gøre noget andet.

   Enten kan du sende mig en mail med flere detaljer og jeg skal se, hvad jeg kan gøre for at give dig et fyldestgørende svar, som kan hjælpe dig videre. Det koster 400 kr. Alternativt er en session over Skype eller hos mig i min praksis. læs evt. mere på mit site http://www.axholm.com/terapi.

   Held og lykke med det hele og pas på dig og på kærligheden.

   Kærligst Katrine

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.