Så længe du giver din partner ansvaret for din lykke, finder du den aldrig!

Synes du også det er din partner den er gal med, hvis ikke du får det du har brug for? Altså han kunne jo godt være lidt bedre til… eller gøre lidt mindre af… for han er virkelig irriterende når han… og hvis bare han gad… så ville det hele være meget nemmere, sjovere og mere sexy. Men det kan jo helt klart ikke blive, for han bliver jo ved med at… og før han stoppe med… så bliver det bare aldrig bedre med os to.

Så er det du (som så mange andre før dig) kan spørge dig selv om han er den rette. For måske er ham den lækre nede fra marketing i virkeligheden ham, der kan gøre dig lykelig. Eller ham din gamle flamme som du har fået kontakt med igen, I havde det jo også fedt dengang. Eller din nærmeste kollega, som er så god at snakke med, du føler dig bare så meget DIG, når han lytter til dig, for han forstår dig virkelig.

I vores kultur har vi desværre en tendens til at lægge ansvaret for vores egen lykke over til vores partner. Vi tror vi skal finde “den rette” og så skal han/hun ellers levere varen, for at vi kan få det på en bestemt måde. Når vi gør sådan, så kommer vi til at lede med lys og lygte hele livet.

Vi sætter os selv i en alt for sårbar og afhængig postition, hvor den anden “har magten”. Vi bliver frustrerede, kede af det og ensomme, fordi vi fralægger os selv ansvaret for vores egen lykke. Vi lægger os i hænderne på hinanden, ligesom vi var nødt til det med vores far og mor som børn. Vi har ikke opdaget at nu er vi voksne og kan derfor selv tage vare på os og sørge for at give os selv det vi har brug for. Det kan virke somom det ikke er ligeså godt, som når vi får kærlighed, omsorg og nærhed af en anden, men det er faktisk både sundere, friere og mere virksomt.

Det er et spørgsmål om øvelse at lære at elske sig selv, fremfor at synes at ens partner skal give en det man ikke kan give sig selv.

· Hvis du ikke føler dig hørt, så spørg dig selv: Hører jeg mig?

· Hvis du ikke forstår dig selv, så spørg: Forstår jeg mig?

· Hvis der er noget du savner, så spørg dig selv: hvordan kan jeg skaffe mig selv det

· Hvis du keder dig, så spørg dig selv: Hvad gør jeg for at det hele bliver lidt sjovere?

· Hvis du ikke føler dig elsket og værdsat, så spørg dig selv: Elsker jeg og værdsætter jeg mig?

Det vil ganske givet føles lidt tamt og uden virkning, men tro mig. Den dag du kan give dig selv det du har brug for, så vil du for alvor være istand til at række ud efter kærligheden fra et stærkere og friere sted Din partner kan give dig sin kærlighed af lyst og ikke fordi han skal.

4 Comments

Post A Comment

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.