Yoga kan være farligt…

… du risikerer nemlig at få det bedre med dig selv. Og der er jo det mærkelige vi mennesker gør, at vi holder fast i gamle mønstre også selvom de ikke er hensigtsmæssige for os længere. Det er så dem du kan risikere at slippe af med, når du arbejder med dig selv, enten terapeutisk, med yoga eller kropsbehandlinger og allerhelst en kombination af alle tre dele.

Jeg har brugt mange, mange timer, penge og ord på at opdage hvem jeg er. Jeg har talt op ad stolper og ned af vægge og grædt snot over alt det, jeg ikke synes min far og mor gav mig. Jeg har raset over at de ikke så hvem jeg virkelig er og dækkede de behov jeg havde.

Jeg er vokset op i en helt almindelig (og netop derfor ikke spor almindelig) familie med en far og en mor som elskede mig overalt i verden og som gjorde deres far- og morjob efter bedste evne og de gjorde det godt. I barndommen bliver vi både overset og krænket og ikke set for dem vi er. Sådan er det for os allesammen. Det har taget mig nogle år i terapi at finde ud af hvorfor jeg nogengange synes det er så svært at være mig. Hvad det er jeg, trods deres kærlighed, ikke har fået og hvilken betydning det så har haft for mig og været med til at skabe den jeg er i dag.

Jeg er i det store hele rigtig godt tilfreds. Jeg har mine temaer, som dukker op med jævne mellemrum og heldigvis ved jeg, hvordan jeg skal tackle dem og hvis det kniber, så ved jeg hvor jeg kan få hjælp.

Så var det jeg begyndte at dyrke yoga og hold nu kæft, hvor er det fedt, på en fuldstændig kropslig måde. Jeg har meget let adgang til mine følelser og kan ikke se Nyhederne i TV uden af knibe en tåre, ved hvert andet indslag. Heldigvis for det, for der hober sig aldrig noget op hos mig.

Så selvom jeg på mange måder forstår og kender mig selv rigtig godt, både følelsesmæssigt og med min forstand, så kan jeg med min yoga praksis komme endnu dybere. Jeg har flere gange måtte græde af bar lettelse over at give slip på gammelt skidt, som jeg ikke altid har vidst hvad handlede om, men som har ligget så dybt i mig, at det har været en ren kropslig oplevelse, som ikke har haft ord, men en helt tydelig fornemmelse og reaktion i min krop.

Hvis du vil gøre noget rigtig godt og udviklende for dig selv, så find et godt yoga sted, hvor det vigtigste er at du forholder dig åbent og nysgerrigt overfor dig selv. Du vil starte på en rejse du aldrig vil fortryde.

Vil du have cremen af cremen, så skal du med mig hérhen.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.