Kan du holde ud at gøre din partner vred eller ked af det?

Jeg hører ofte i min praksis at mine klienter i misforstået kærlighed siger: ”Jamen jeg ville jo ikke gøre hende ked af det!” eller ”Hvis jeg siger det, så bliver han bare sur!”. Det virker jo umiddelbart, som en meget hensynsfuld opførsel og et stykke ad vejen er da også almindelig pli i et parforhold ikke at ville såre hinanden med vilje.

Forhindringen er at når vi holder os selv tilbage i misforstået hensynstagen til vores partner, så gør vi køb på og selv OG vores partner kan ikke forholde sig til os, for hvad mener vi rent faktisk!. Ja det kan godt være at din kæreste bliver ked af det, hvis du tager i byen på lørdag, i stedet for med hende til Moster Helles fødselsdag. Det kan godt være han bliver sur over, at du aflyser jeres kæresteaften, fordi du rent faktisk har mere lyst til at gå i biffen med en veninde. Men på den lange bane skal du gøre det du har lyst til, for ellers dør din kærlighed.

Det er selvfølgelig ikke det samme som at man ikke er villig til at gå på kompromis, æde en kamel i ny og næ eller kører total ego-solo løb, men hvis man hele tiden indretter sig på det, den anden gerne vil have at man skal, så vil man ende med at føle sig fanget i sit eget parforhold. Det svære kan være at få øje på og tage ansvar for, at man selv er skyld i fange skabet. De fleste vil synes det er deres partners skyld, for ”Du vil altid have at vi laver fælles ting”, ”Du bliver jaloux hver gang jeg skal noget uden dig” eller “Du er altid sur, når jeg har været i byen med ine venner”.

Men der er kun dig til at give udtryk for, hvad du har brug for og til at sætte grænser. Din partner kan ikke gætte eller tage hensyn til noget han/hun ikke ved findes.

Der kan være flere grunde til at tage det misforståede hensyn (kom gerne selv på flere og kommentér evt. herunder).

· Tager du hensyn, for at sikre dig at din partner gør det samme? På den måde kan du slippe for at mærke din egen jalousi, usikkerhed eller angst for at miste.

· Hvilke følelser undgår du hos dig selv, når du ikke vil gøre din partner ked af det? Føler du dig tarvelig, utilstrækkelig eller noget helt tredje og er den følelse genkendelig hos dig (kender du den fra dit barndomshjem)?

· Er du bange for at din partner vil holde op med at elske dig, hvis du viser, hvem du i virkeligheden er?

· Har du svært ved at tackle vrede eller sorg og vil derfor for alt i verden undgå det?

Det er ultimativt vigtigt at I har de samme spilleregler i jeres parforhold, så I kan beholde ligeværdigheden og balancen mellem jer, men det er edersparkdansemig også vigtigt at I har plads til jeres individualitet, for det er den, der holder liv i spændingen og kærligheden mellem jer. Ellers ender I som en leverpostejsfarvet masse (og den slags hænger ikke i gardinerne når de dyrker sex, kan jeg betro dig) eller bliver skilt, fordi I ikke længere ved, hvem I er.

Vil du høre mere om hvordan du kan pleje dit parforhold? Så kom til mit foredrag torsdag den 8. sep. kl. 19-21 i Skindergade 31, 2. sal. i København. Det koster kun 125 kr. og du bliver MEGET klogere. Meld dig til hér. Du kan læse meget mere om foredraget hér.

Held og lykke med kærligheden.

Kærligst Katrine Axholm

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.