Løsningen af enhver konflikt

Jeg afholder løbende workshops, og det er en stor fornøjelse. Jeg elsker at komme ud og fortælle om det jeg tror på og det er mig den største fornøjelse at skubbe og pille og sætte gang i processerne i folk.

I workshoppen Det Levende Parforhold fortæller jeg blandt andet om, hvorfor parforholdet nogle gange virker så svært, når det i princippet er så nemt. Vi gør det svært for os selv, fordi vi afviser og projicerer, ikke vil tage ansvar og bliver ved med at gentage et mønster, som var hensigtsmæssigt for os engang, som men som ikke længere er aktuelt. Tvætimod bliver det en klods om benet.

Hvis vi i stedet hele tiden forholder os til hinanden på en fordomsfri måde, hvis vi til enhver tid giver udtryk for, hvordan vi har det og tager ansvar for os selv og dermed for hinanden, så kan kærligheden blomstre.

Jeg gav også opskriften på løsningen af enhver konflikt og du får den hér:

Når I har haft en konflikt er det vigtig at I når til et sted, hvor I er klar til at nærme jer hinanden igen. Hvis du stadig synes at han er en spassernar og vender øjnene helt om i nakken, hver gang han åbner munden eller hvis hun er en sur kælling, som kan rende dig i røven, så vent. I skal vente til I er klar til at tage ansvaret for jeres del af kagen (eller lorten om du vil) og har mod på at finde hinanden igen.

1. Fortæl hvad der skete for dig under konflikten. Dine sætninger skal være helt fri for kritik, bebrejdelser eller mudderkast. Du må kun sige “jeg” og ikke “du”, for så kommer du nemt til at tale om den anden og det er ikke hensigtsmæssigt. Sætningerne kan evt. hedde: Jeg blev rigtig vred da du sagde… eller Jeg lukkede helt af da du sade jeg ligner min mor… eller Jeg bliver så ked af det når… og derfor svarer jeg dig ikke… osv.

2. Tag ansvar for din del. For at I kan nærme jer hinanden igen er det yderst vigtigt at I tager ansvar for den del af konflikten, som I hver især bidrog til. Det kan være grimme ord, at du gik eller blev truende eller ikke var villig til at tale videre osv. Det kan være svært med det er også her den største befrielse ligger.

3. Kom din partner i møde. På hvilke områder kan du komme din partner i møde, vise forståelse eller give ham/hende ret. Hvor kan I finde den gyldne middelvej, så I begge går ud af konflikten klogere og beriget og forhåbentlig også med noget, der ligner en løsning. Hvis ikke løsningen findes håber jeg I kan finde forståelse for den andens synspunkt. Nogle gange er det alt der skal til.

Jeg siger ikke det er nemt, jeg siger bare at det er enkelt. Hvis I står i konflikter til op over begge ører, skal der mere til en en enkelt løsning, for så er rygsækken også fyldt med gamle mønstre. Så skal der lidt mere tid og arbejde til.

Held og lykke med det.

Vil du være bedre til at forstår hvorfor du gør som du gør i dit parforhold? Deltag i en af mine workshops.

For kvinder i et parforhold: Det Levende Parforhold
eller for singlekvinder: Derfor er du stadig single

Kærligst Katrine Axholm

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.