Brevkasse: Min mand vil ikke udvikle sig

Kære Katrine,

Jeg er tilmeldt dit nyhedsbrev og har læst dit forslag til hvordan man kan løse enhver konflikt. Min udfordring er at min mand vil ikke være med. Han synes vores problemer er problemer, fordi jeg laver dem, og han er hverken til at hugge eller stikke i. Jeg tror han er ved at være overfølsom overfor udvikling og vores forskellighed er efterhånden mere en forhindring end den gave, du beskriver.

Hvad gør jeg?

Kærlig hilsen Anna

·

Kære Anna,

Tak for din mail og for tilliden.

Hvis din mand er overfølsom overfor udvikling, så kommer det lidt an på, hvordan han er blevet overfølsom. Det er nemlig sådan at hvis det er dig, der sætter standarden for udviklingen så vil det føles som en forventning/pres/jeg er forkert som jeg er, på ham og det vil kun medføre et modpres fra hans side og han sætter hælene i.

Derfor skal du starte et andet sted end med ham. I det øjeblik du flytter dit fokus væk fra ham og fra det du synes han skal forstå, lære eller gøre anderledes, så kan han slappe af og ikke længere på bruge alt sit krudt på, at holde dig på afstand. Kun på den måde kan han få øje på sig selv og sine egne behov for udvikling.

Når du flytter fokus hjem til dig selv er der masser du kan gøre. Når du tager dig selv og dit bidrag til jeres forhold alvorligt, så vil du udvikle dig og dermed også se jer på en ny måde. Når du gør det, vil du i stedet for at presse, gå foran som det gode eksempel og du vil være til inspiration for, hvordan han lever sit liv.

Jeg har selvfølgelig brug for flere nuancer af jeres forhold, for at kunne give en fyldestgørende feedback, men jeg tror det er tid til at sadle om. Når du begynder at tage mere ansvar for dig (og ikke så meget for ham), så vil I blive mere fri af hinanden og begynde at gøre tingene på den måde, som er mere rigtig for jer hver især (og dermed også for jer sammen).

Bottom-line er: Elsk ham som han er, og det at han er anderledes end dig, eller gå din vej. Hvis du elsker ham og gerne vil jer, så er der kun ét at gøre og det er at udvikle dig selv. På den måde vil du også udvikle jer.

Håber mit svar er brugbart.

Læs blogindlægget omhandlende konfliktløsning: Tre-trins-raket til løsning af enhver konflikt

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.