Tror du på din partners kærlighed?

Når vi oplever noget i vores parforhold, så tror vi det er virkeligheden.  Når vi føler at vores partner afviser os, ikke respekterer os eller ikke hører hvad vi siger, så tror vi at det rent faktisk er sådan det forholder sig. Fordi vi bliver sårede og kede at det, så bebrejder vi hinanden det der sker. Hvorfor hører du ikke hvad jeg siger? Du respekterer mig ikke! Du er altid så sur! Jeg kan da heller aldrig sige noget uden at du bliver fornærmet osv. osv.

De færreste er bevidste om at det vi oplever er noget vi selv lægger ind i virkeligheden. Det betyder at når du har en oplevelse af noget, så er det rent faktisk dig, der tillægger det en værdi af eks. kritik, mangel på respekt eller at blive ignoreret. Og modsat af kærlighed eller omsorg.

Kort sagt kan et andet menneske ikke gøre noget ved dig, som du ikke tillader dem at gøre. Det betyder at hvis du sætter dine grænser, så er der ikke nogen, der kan overskride dem. Hvis du alligevel har oplevelsen af at det gør de, så skal du begynde at arbejde med dig selv og din måde at være i verden på. Det nemlig ikke de andre, der overskrider dine grænser, men derimod dig der har den oplevelse og det er to forskellige ting.

Hvis du ofte oplever din omverden med negative “briller” på, så går du glip af en masse kærlighed. Du vil ubevidst “gå efter” det negative og dermed slet ikke kunne modtage al den kærlighed der er til dig. Du vil så gerne elskes, men er rent faktisk ikke i stand til at mærke den kærlighed du kunne få, fordi du ikke kan “se” den. Alt for mange par slider hinanden op på det her tema og den eneste vej frem er at arbejde med din evne til at modtage kærlighed. Tror du rent faktisk på at du er berettiget til kærlighed, ikke bare med dit voksne fornuftige hoved, men også følelsesmæssigt?”

Du alene er ansvarlig for om du føler dig elsket, det har rent faktisk ikke det fjerneste med din partner at gøre. Hvis han/hun siger de elsker dig, så er det deres oplevelse af virkeligheden og så er der kun din egen virkelighed at tage fat på.

Held og lykke med kærligheden (til dig selv)

Kærligst Katrine Axholm

Læs også: Tonefaldet røber budskabet 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.