Derfor er det så meget nemmere, når I er åbne i parforholdet!

Når man går i parterapi har man muligheden for at lære at tale et nyt fælles sprog. Et sprog hvor man giver udtryk for alt det, som tidligere bare foregik inde i een og som nu bliver udtrykt. Det er f.eks. være formuleringer som: Når du siger sådan, så bliver jeg i tvivl om… Jeg føler mig kritiseret, når du taler sådan til mig! Når du ikke svarer mig, så føler jeg mig… osv.

Der er måske en læser eller to som har lyst til at spæne hen til håndvasken og kaste op, for skal vi nu til at tale følelser HELE dagen, har man ikke lov til at have noget for sig selv? Jo det har man så sandelig, svarer jeg så. Formålet med at respondere på hinanden og på at fortælle, hvilke tanker og følelser der rører sig er at vi ikke længere behøver at reagere på en formodning om, hvad der sker hos den anden. Vi har nu muligheden for at vide det. Det gør ALTING lettere.

Når vi forholder os til os selv og hinanden, når vi tager  ansvar for vores egne reaktioner og følelser, når vi respekterer hinandens forskelligheder, så er parforholdet ikke længere svært. Så er alt i det åbne, alt er ok og vi bliver i stand til at være lige nu, fremfor i fortiden eller fremtiden.

Lyder lækkert ikke? Det virker. Jeg gør det selv hver dag. Når nogen kigger beundrende på min mand og synes han er sej, siden han kan leve sammen med sådan en som mig, som ALTID ved, hvad der er rigtigt. Så siger jeg, at det da er det nemmeste i verden, for vi ved altid hvordan vi skal løse vores konflikter. Der er ikke noget pis med mig og det er faktisk ikke spor svært. Tværtimod.

Vil du lære hvordan? Meld dig til workshoppen: Det Levende Parforhold

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.