Om at leve livet uden at træffe valg.

Har du oplevelsen af at være midt i livet og ikke være helt sikker på, at det er det her liv du gerne vil leve? Der er måske ikke decideret noget i vejen med dit liv, men du har oplevelsen af at det ikke er dig, der har valgt det? Det er bare blevet sådan. Omstændighederne og tilfældighederne har valgt for dig. Uddannelse blev bare fordi… manden fordi tiden gik og I havde det jo godt. Børnene kom fordi sådan nogle skal man jo have og jobbet tjo det har sine fordele. Du har det på mange måder som blommen i et æg. Der er udadtil ikke mere du kunne ønske dig, men der er tomt inden i og du tænker: Er det her det? Er det mit liv? Bliver det aldrig anderledes?

Når du kigger tilbage er du så i tvivl om du på noget tidspunkt træffede et bevidst og aktivt valg? Eller var det sådan dit liv formede sig, fordi muligheder dukkede op og det bare blev sådan? Er du i tvivl om hvor bevidst du har levet dit liv og har du svært ved at mærke, hvad der er det rigtige for dig? Du er ikke i tvivl om hvornår der er noget du ikke vil. Det er bare langt fra altid at du handler på det. Nogen gange vælger du endda at overhøre dine egne signaler, fordi det er farligt eller besværligt eller du ikke vil gøre nogen kede af det. Og du er i bund og grund i tvivl om, hvad du ville vælge anderledes, hvis du fik muligheden. Du er ikke særlig trænet i at mærke, hvad du gerne vil, så måske ved du ikke engang hvordan?

Pejlemærket er dine følelser og følelser lyver aldrig. Der findes primære og sekundære følelser eks. græder du når du i bund og grund er rasende eller skælder ud, når du er ked af det. Der findes altså følelser som dækker over hinanden, som kan føles på een måde, men som i virkeligheden handler om noget andet. Derfor er det ikke altid hensigtsmæssigt at  reagere umiddelbart på en følelse. Den skal altid lige en tur omkring fornuften, eller du skal have tid til at mærke efter, hvad det her handler om, før du kan reagere i overensstemmelse med hvem du er.

Men dine følelser vil altid fortælle dig hvad du har brug for og hvor dine grænser går. Hvis du følger dit hjerte, din mavefornemmelse og din sunde fornuft. Hvis du rummer hvem du er, med alt hvad du er. Hvis du passer på dig og tager dig af dig, så vil dit liv føles som det skal. Så vil du altid have oplevelsen af at være lige der, hvor du skal være, fordi alting giver mening. Både følelsesmæssigt og med din fornuft.

Hvilke følelser skal du lytte til og reagere på i dag?

Er det svært og vil du gerne tættere på dig? Deltag i min og yogainstruktør Charlotte Bruuns workshop Genfind Kærligheden. Kun for kvinder og vi starter 26. april.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.