Føler du dig afvist, når din partner vælger sig selv?

En del af mine klienter bakser med en følelse af afvisning, når deres partner siger fra eller gør noget for selv selv, som er vigtigt for dem. De er følelsesmæssigt så viklet ind i hinanden, at de har gjort sig afhængige af, at deres partner skal gøre noget bestemt, for at de kan blive rolige, glade, lykkelige.

Det er meget slidsomt for forholdet og bringer en masse konflikter med sig. Hvis den ene eller de begge ikke længere vil indrette sig under den anden, så er der ballade, for hvad betyder nu det? Svigter du mig? Elsker du mig ikke mere? Eller de overhælder hinanden med kritik, fordi de er frustrerede over ikke at få det, de tror de har brug for hos hinanden.

Parterapi handler om at blive følelsesmæssigt viklet ud af hinanden. Det handler om at begge parter får øje på hvor de har gjort sig afhængige af den anden. Det handler om at få øje på sin historie og dermed få en forståelse for, hvorfor vi gør som vi gør.

Eksempelvis:  

  • Når du ikke anerkender mig, føler jeg mig ikke elsket.
  • Når du altid er i dårligt humør, så spreder du en negativ stemning.
  • Jeg må ikke være vred sammen med dig.
  • Du begrænser mig.
  • Du bliver altid så ked af det, det kan da ikke være rigtigt at jeg ikke kan sige tingene som de er.

 

Der er tusindevis af eksempler og de handler alle sammen om, at vi gør os følelsesmæssigt afhængige af hinanden. Når vi får øje på at vi selv tillægger det som sker en bestemt værdi, så har vi muligheden for at gøre noget andet og det er en kæmpe befrielse. Så kan vores partner være den han/hun er og vi elsker dem alligevel.

Er det svært. Lær mere om dig hér.

Læs også: Er du bange for at miste?

1 Comment

Post A Comment

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.