Siger du: Jeg elsker dig, for selv at få kærlighed?

En af de mere snørklede sider af den menneskelige psyke handler om, at det er vigtigere at blive elsket, end at elske. Udadtil kan du opleves som givende, opmærksom og hensynsfuld, men i bund og grund er det en manipulation, for at få det du ønsker dig. Nemlig anerkendelse og kærlighed. Måske har du endnu ikke opdaget at det er sådan du gør, men du kan være helt sikker på, at hvis du har oplevelsen af at give en hel masse, men ikke få særlig meget igen. Hvis du er optaget af hvad du giver andre og hvad de så giver igen. Så giver du for at få. Kærlighed bliver en handelsvare.

Jeg har ofte par siddende i min praksis, hvor den ene part remser op af alt det han/hun bidrager med og yder i forholdet og afslutter med konklusionen: Siden du ikke gør sådan og sådan for mig, så kan du da umuligt elske mig eller Hvis du elskede mig, så ville du gøre det og det.

De fleste af os er alt for en-sporede, når det handler om at modtage kærlighed. Vi tror kærlighed kun er, når vores partner gider nusse eller dyrke sex, giver os masser af ros og anerkendelse, hvis de synes det samme som os, er gode til at tage små gaver med hjem, bygge skur i haven eller hvad der nu måtte være det værdifulde. Når vi er en-sporede, så går vi glip af en masse kærlighed, som vores partner rent faktisk nærer til os.

Vi skal altså have øje på om vi føler os værdige til kærlighed og om vi gør os afhængige af, at kærligheden skal være på en bestemt måde, for at det føles som kærlighed. Det er ikke vores partner, som skal ændre sig for at vi føler os elsket. Det er os selv, der skal finde kærligheden i os selv og dernæst tune ind på al den kærlighed, der rent faktisk er i verden. Også til dig. Jo der er.

Kærlig hilsen

Katrine

Læs også: Dør din kærlighed?

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.