Jeg er vred, men rent faktisk savner jeg dig

Det som er, mest brugbart for mine klienter er, at jeg “oversætter”, hvad der foregår mellem dem. Når kvinden eksempelvis er vred og skælder ud, fordi hun synes, hun står med det hele derhjemme, og manden ikke deltager, så handler det ofte om noget andet, end de umiddelbart tror. Jeg får måske fornemmelsen af, at hun i virkeligheden savner ham. Savner at have følelsen af teamspirit. At de er sammen om projekt familie. At de deles om opgaver og ansvar. At han er tilstede, deltagende og nærværende. At hun kan “mærke” ham og hans kærlighed til hende. Det handler sjældent om, at han skal lave mere husligt derhjemme, men rigtig meget om, at hun ved, at han er der og at de løser opgaven omkring familien sammen. Han kan sagtens være den, der tjener pengene, men hvis ikke han er nærværende, når han er hjemme, så giver det hende en følelse af ensomhed og den er ikke til at bære, når nu han er der fysisk. Hun har brug for ham. Ellers har de ikke et kærligt parforhold, men blot en praktisk foranstaltning.

Nogle kvinder beder om det de gerne vil have med kritik. De fortæller om alt det de mangler, om det som ikke er godt nok, om alt det han gør forkert og som skal være anderledes. Det er selvsagt ikke rart for manden at få kritik og bebrejdelser hele tiden. Han hører kun sin sure kone, tager det hun siger personligt og har ikke en chance for at gætte, at det i bund og grund handler om, at hun ønsker sig mere af ham. At hun elsker ham og savner ham. Hun ved det heller ikke selv. Så han trækker sig. Ned bag avisen, ind bag computeren, væk på arbejde, til sport eller i utroskab.

Det betyder at hun får endnu sværere ved at mærke hans tilstedeværelse og så maser hun endnu mere på med alt det sure og så kører den onde cirkel og det ender måske med skilsmisse, fordi “han kunne ikke give mig det, jeg havde brug for”.

Derfor “oversætter” jeg. Derfor fortæller jeg mine klienter, hvad jeg oplever, når jeg er sammen med dem. Jeg bliver et “spejl” hvor de kan se sig selv og det som foregår i mellem dem, med mine øjne. Når de ved det. Når de forstår sig selv og hinanden. Når de får øje på de følelser, som driver dem til at gøre, det de gør, så kan de gøre noget andet og bedre.

Vil du være klogere på den kvinde du er? Læs om min workshop Detox din Kærlighed hér.

Læs mere om parterapi hér.

Læs også: Kan Carsten elske Hanne igen?

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.