Elsk mig nu (vil du ikke nok? – jeg kan nemlig ikke selv)

Jeg har en god ven, som er stanglækker, midt i fyrrene, har to børn og er single. Med andre ord: et rigtig godt parti, for en kvinde på samme alder, som har fået de børn hun ville have og som ønsker sig en kæreste. Det er ikke nogen hemmelighed at min ven her kunne vælte sig i kvinder, hvis det var det han havde lyst til. Og det har han selvfølgelig ind imellem.

Han går efter selvstændige kvinder, som har et liv og hvor han kan være det dejlige krydderi på de dage, hvor de ikke har børn. Han møder dem på barer, dating og gennem venner. De har god kemi og det virker umiddelbart alt sammen, som et rigtig godt match. Men.. når han kradser lidt i den selvstændige facade, så ligger der alt for ofte en lille kærlighedshungrende pige inde bag det lækre tøj og den tjekkede karriere og det frustrerer ham, for han vil ikke redde nogen.

Her skal det lige siges, at alle mennesker har brug for kærlighed. Vi vil allesammen gerne elskes, værdsættes og anerkendes. Det er helt grundlæggende behov. Der hvor de bliver usundt er, når vi har brug for, at et andet menneske fylder os op. At en anden skal give os selv det, vi ikke selv kan give os. Når et andet menneske skal opføre sig på en bestemt måde, for at vi føler os elsket og når de så ikke gør det, så føler vi os afvist og forladt. At de skal acceptere os og elske os også for de sider af os, som vi selv har det svært med. Eks. når vi bliver vrede eller kede af det.

Det betyder at vi må indse, at alle voksne mennesker i bund og grund er alene. Kærlighed kan kun vokse og være sund, hvis vi ikke er grundlæggende følelsesmæssigt afhængige af hinanden. At vi kan sige:

· Jeg elsker dig og jeg vil være ked af at miste dig, men jeg kan godt undvære dig.

· Jeg vælger dig hver dag til, ikke fordi jeg har brug for dig, men fordi jeg elsker dig.

· Du er ok som du er og jeg er ok, som jeg er.

· Jeg vil rigtig gerne have dig i mit liv, men jeg behøver dig ikke.

· Det du giver mig er alt rigeligt, jeg skal nok sørge for at skaffe mig selv resten.

Vi skal altså sige farvel til drømmen om at blive elsket ubetinget af et andet menneske. Det er kun forældre der kan elske deres børn på den måde. Det er ikke andre som skal give dig det du har brug for. Det skal du. Det betyder også at når du føler dig afvist, forladt, ikke hørt, så er det dit ansvar at tage dig af det og ikke bebrejde din partner, at de gør dig ondt. Ingen kan gøre noget ved nogen, som de ikke tillader. Her taler vi ikke voldtægt og andre forbrydelser.

Du er ansvarlig for din lykke og dit liv. Det er alt for følsomt et sted at sætte dig, at give en anden magten over, hvordan du har det. PUNKTUM.

Har du brug for hjælp til det? Læs mere om terapi hér.

Læs også: Kan jeg få kærlighed uden at sætte grænser?

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.