Brevkasse: Hvem er jeg?

Hej Katrine.

Jeg er en pige på 23 år. Jeg har læst lidt med på bloggen. Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg er meget i tvivl om, hvem jeg selv er, og hvad jeg vil have. Jeg har været sammen med min kæreste på 28 i snart 4 år, og jeg har været meget i tvivl om han var den rigtige for mig, her på det sidste. Han er sød og kærlig, hjælpsom, og jeg elsker ham meget, men vi er meget forskellige. Efter at have læst på bloggen, tænker jeg, at det nok er fordi jeg ikke elsker mig selv, at jeg ikke kan finde ud af det med ham. Jeg har læst nogle af dine råd til at lære at elske sig selv. Et af vores store dilemmaer i forholdet, er at der hvor vi bor har min kæreste sit drømme job – jeg selv kører 45 minutter hver vej hver dag. Jeg tænker nogle gange, at jeg burde prøve og bo i en lidt større by, hvor der sker lidt mere, men det har min kæreste ikke lyst til. Jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal tænke i denne situation, i forhold til det at forholde mig til mig selv, i stedet for til ham.

Har du et godt råd?

Kærlig hilsen Anne

Kære Anne,

Tak for din mail og for din tillid.

Når jeg læser din mail, får jeg en fornemmelse af at du er på vej videre i dit liv. Din kæreste har været vigtig for dig i de sidste fire år, men det lader til at dine behov er ved at ændre sig og hvis ikke han vil ændre sig med dig (eks, ved at flytte, når du gerne vil), så er det måske tid til at bevæge dig videre. Altså gå fra ham.

Samtidig er du glad for din kæreste, du elsker ham og det er trygt og godt og velkendt. Tør du tage chancen for et liv uden ham? Vil du savne ham eller vil det også være en lettelse? At elske dig selv, ja det bliver sat på en prøve nu. Du står mellem valget om at vælge dig selv og din lyst til at flytte og at vælge ham og hans behov, for at tingene skal være som de plejer.

Har du gjort det tydeligt for ham HVOR gerne du vil flytte? Hvad det handler om for dig? At du måske kommer til at vælge ham fra, for at du kan komme videre i dit liv og få mere af det du har lyst til lige nu? Er det tanker du går med selv eller er han med i processen, så han har mulighed for at udvikle sig sammen med dig?

Vær opmærksom på at du ikke blive siddende fast i noget, som ikke er godt for dig. Der er kun dig til at skabe dit liv og hvis ikke du gør det, som føles rigtigt for dig, så bliver du bitter. Vær også opmærksom på, at du ikke går fra ham uden at han har haft en reel chance for at komme dig i møde. Han kan ikke give dig et ærligt svar, hvis ikke han kender dine behov.

Er der andet mellem jer, som ikke fungerer? Keder du dig, er I blevet for “sat”, for Hr. og fru Andersen og boller i karry. Det at være forskellige er ikke problemet i sig selv, det er et spørgsmål om kommunikation og evnen til at sætte sig ind i og respektere at den anden ser anderledes på livet, end en selv. Det er netop forskelligheden der gør at vi forelsker os i hinanden. Vi forelsker os i det, som er anderledes end os selv. På den måde kan vi komplimentere hinanden.

Jeg siger ikke du skal gå din vej, jeg siger bare, at det kun er dig, som kan træffe beslutningen om, hvordan du vil leve dit liv. Med eller uden ham. Den eneste vej at gøre det, er for alvor at mærke, hvad der er det rigtige for dig. Det kræver øvelse og det kan virke svært, men det er kun dig, som kan vide det.

Held og lykke med kærligheden.

Kærlig hilsen

Katrine

Læs også: Før I glider fra hinanden

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.