Brevkasse: Min mands temperament er en udfordring

Kære Katrine.

Udfordringen hos os er vores konflikter og min mands temperament. Han har simpelthen ikke noget filter. Hvordan griber vi det an? Jeg mener jo, at det eneste rigtig er en som dig. Han er (selvfølgelig) ret uenig. Hvad kan vi gøre?

Kh Hanne

Kære Hanne,

I har gjort, hvad I kunne indtil nu, og det virker ikke. Derfor ville hjælp udefra være det bedste, så I kan komme videre. Men når ikke han vil, så håber jeg, at mine råd her er brugbare.

Det vigtigste er, at du “holder den hjemme” og siger hvad det gør ved dig, at han flejner, som han gør. Fortæl at du bliver såret, vred, trækker dig, mister respekten for ham og hvad ellers? Hvis du går i forsvar eller selv begynder at råbe eller såre ham, er I lige vidt.

Du skal passe på dig, så du ikke skal lægge ører og følelser til, at han “hælder skrald” ud. Sæt grænser. Det kan godt være, at han bliver rasende, men han skal stadig opføre sig, som et voksent menneske og tage ansvar for, at han ikke får sagt for mange dumme ting, som ikke kan tages tilbage.

På din side skal du sige fra og passe på ikke at “ryge med på vognen” og svine tilbage (ved jeg ikke om du gør). Det er med at finde en grænse mellem at være tilgængelig så I kan få snakket og diskuteret, men at kende grænsen for, hvornår det bliver omsonst og ubrugeligt det der sker.

Det er den vrede som har ansvaret for at dosere vreden på en måde, så I stadig kan kommunikere med hinanden ellers er vreden ikke konstruktiv. Han kan evt. sige “Nu bliver jeg så vred, at jeg lige må ud og trække noget luft eller køre en tur”. Det er så til gengæld kun dig, som kan sige til og fra i forhold til hvad du vil være med til og hvor din grænse går.

Hvis ikke han vil respekterer at du sætter en grænse og ikke vil lægge øre til hans udgydelser, så må du forholde dig til det faktum. Kan du leve med at han ikke vil det?

Jeg håber mit svar er brugbart.

Kh Katrine

Har du et spørgsmål til bloggen kan du sende mig en mail HER. Har du et spørgsmål, som du gerne vil have svaret privat, så koster det 400 kr.

Læs også: Hvem er mest rigtig?

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.