Sådan kan processen mellem terapisessionerne være

Her er en række mails fra en kvindelig klient, som jeg aldrig har mødt, men kun haft sessioner med over Skype. Vi har haft tre samtaler i alt. Jeg har fået lov til at poste de mails hun har sendt mig i løbet af den tid, vi har haft sessionerne. Du får derfor ikke noget af vide om, hvad vi talte om. Hvad hendes udfordringer er, men et ren og skær indblik i hendes proces i dagene mellem terapisessionerne. Jeg håber det er brugbart og måske endda genkendeligt, hvis du har gået i terapi. Hvis du aldrig har prøvet terapi og måske overvejer, så er disse mails et godt billede af den proces, der sker mellem sessionerne og den form for ”bølgen” frem og tilbage i følelserne, som Lena også beskriver her. Glæden, optimismen, modløsheden, oplevelsen af magtesløshed og alle de andre følelser. God læselyst. Vil du læse mere om terapi hos mig eller måske booke en session, kan du gøre det lige HER.

12. juni 

Kære Katrine, Jeg hedder Lena og er parterapeut ligesom dig. Så selvom jeg kender al teorien, så har jeg alligevel mange blinde vinkler og temaer, som bliver ved med at dukke op og spænde ben for mig i mit liv. Jeg vil derfor meget gerne have en Skype session, da jeg er bosat på Fyn. Kh Lena

15. juni. Tusinde tak for snakken i dag. Den gav rigtig meget mening.

20. juni. Kære Katrine, Jeg har pakket Jens´ ting i dag efter lang tids overvejelser. Der er nogle ting, jeg har brug for falder på plads, så jeg kan komme helskindet videre. Vil du hjælpe mig igen?

28. juniHej igen, Lige nu er jeg bare så ked af det og en session i næste uge lyder bare så langt væk. Jens kommer her på lørdag og jeg går stadig rundt med et dumt håb om, at han forandrer sig, selvom han nu har ignoreret mig i flere dage. Jeg kan ikke beslutte mig for, hvad der er bedst at gøre.

Jeg har i dag skrevet følgende mail til Jens.

Kære Jens, Så er jeg færdig med min aftale. Jeg har Skypet med en terapeut (Katrine), for jeg er jo godt klar over, at det her handler lige så meget om mig, som om dig. Jeg vil gerne undskylde for min reaktion. Jeg ved godt det er svært for dig, at kommunikere med en 4 årig pige, når nu jeg burde være voksen. Undskyld! Jeg talte med Katrine om, at der, når vi arbejder med vores uhensigtsmæssige mønstre kan vokse sund kærlighed frem, hvis vi tager os af os selv hver især. Jeg har forsømt min del. Jeg må konstatere at jeg stadig bliver bange, panisk og desperat, når du trækker dig. Det er mit problem. Jeg vil dig så gerne Jens. Jeg er villig til at tage mig af mit ”shit”. Jeg trænger til at snakke med dig. Vil du ringe? Kram fra en der holder rigtig meget af dig.

5. juli Kære Katrine, Tak for snakken i dag. Jeg håber sådan vi finder ud af det. Det er godt nok svært det her. Der er dukket en massiv ensomhed op. Jens har ikke givet lyd og jeg craver stadig sådan efter det. Jeg har gået tur og prøvet at være i mine følelser (det er hårdt), nu vil jeg lægge mig på sofaen en times tid, inden jeg skal være mor. Tak for dig!

Senere samme dag. Jeg er klar over at det her ikke blot er et spørgsmål om timer eller dage. Det er uger og måneder. Og selv da vil det måske altid ligge på lur hos mig. Det er en del af min historie. Jeg ved det. Jeg håber bare at mine erfaringer kan hjælpe mig hurtigt videre i fremtiden. Av altså!

6. juli. Dagen derpå. Jeg har været ked af det hele dagen. Det er underligt, men jeg har en slags opklaring. Jeg er alvorligt bekymret for, om jeg står overfor en mand med psykopatiske træk. Hvorfor ringer han ikke bare? Det er som om små brikker falder på plads og billedet bliver mere tydeligt.

10. juli. Så blev det mandag. Sikke en hård uge. Jeg knokler indædt med tingene og har fundet noget vrede og selvrespekt frem. Det er godt for mig. Det er rarest at opføre mig, som en 35 årig, når nu det er det jeg er. Det er til gengæld svært at håndtere at Jens nu har valgt at opføre sig, som en på syv. Men vi taler sammen om det der sker. Jeg tror han forstår at han af og til mangler empati og forståelse for mig. Det er svært for os begge at styre vores sårethed og umodenhed, men vi arbejder for sagen.

Jeg får brug for at tale med dig igen, for det hjælper mig til at flytte mig et bedre og stærkere selv. Tak for dig.

I skrivende stund er Lena og Jens stadig sammen. De bliver hver dag klogere på sig selv og hinanden. Jens har to børn og Lena har fire børn og de fylder også meget i hverdagen og gør ikke kommunikation og udvikling lettere. Der er mange praktiske ting, som skal løses hele tiden. Om de når at få øje på hver deres del af ansvaret for det, som ikke kommunikerer, og får lært at gøre noget andet, inden de får slidt hinanden følelsesmæssigt op, skal jeg, af gode grunde, ikke kunne sige.

Jeg ønsker dem al mulig held og lykke med deres kærlighed.

Læs om og book en session til terapi HER.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.