Skrid hjem i din egen have

Ofte har vi så travlt med hvad vores partner skal gøre, at vi glemmer at se på os selv. Vi ved det jo godt, sådan på en teoretisk plan, men rent faktisk at stå ved det i parforholdet, er noget ganske andet. Generelt set tror de fleste at det er deres partner, som skal gøre dem lykkelige. Bemærkninger som

· hvis du elskede mig ville du…

· du sårer mig/respekterer mig ikke/hører ikke hvad jeg siger/du er ligeglad med mig

· hvorfor gør du aldrig..

· hvorfor er det altid mig, der skal…

og lignende handler om, at vi har mere fokus på hinanden og vores forventinger til hinanden, end vi har på os selv. Vi er simpelhen blinde på vores egne fejl og mangler, fordi vi er så optaget af det den anden gør og ikke gør. Vi er fuldt beskæftiget med at pinpointe ukrudtet mellem hinandens fliser, så vi opdager ikke, at skvalderkålen vokser til knæhøjde i vores egen have.

Som du sikkert ved, får vi kun frustrationer og uopfyldte behov ud af den slags adfærd. Vi kan være sikre på, at der er kun er en mulighed og det er at blive skuffede.

Kender du det? Hvad ja så læs videre her. Hvis nej, så tillykke med det og rigtig god dag.

Du skal have vendt skråen og flyttet fokus hjem til dig selv. Spørg dig selv, hvad kan jeg gøre anderledes. Når jeg reagere så stærkt på min partner gør, hvad handler det så om, hos mig selv.

Gør det du er god til. Evnen forpligter, så hvis du er god til at tage initiativet til at få talt jeres udfordringer igennem, så gør det. Hvis du er hurtig på aftrækkeren, når der skal arrangeres kærestetid, så gør det. Hvis du er god til at have overblikket i familien, jævnligt tjekker Forældreintra og har styr på børnenes legeaftaler og fritidsinteresser, så gør det. Synes du at du skal gøre det hele så? Skal han overhovedet ikke lave noget?

Så lader det til, at du skal indstille din “kærligheds-radio” på nogle nye kanaler. Mon ikke din mand så bidrager med nogle andre ting i familien? Er der ikke noget som helst andet, som han eller hun er god til og bidrager med til fællesskabet? Mon du rent faktisk står med det hele selv? Jeg tror det næppe og hvis det er tilfældet, så kan du jo spørge dig selv, hvordan du gennem tid har fået raget alt det praktiske til dig. Gør han det ikke godt nok? Elsker du magten over at få tingene på din måde? Er det bare nemmere i stedet for at skulle diskutere hvordan det skal være? Har du været nødt til det engang og derfor gør du det af gammel vane? Hvis det er svært at gennemskue det på egen hånd eller I er løbet så surt i det, at I ikke har overskud til at løse det selv?

Så læs mere om parterapi HER. Jeg vil meget gerne hjælpe jer videre.

Sunde og raske mennesker ønsker at leve i et ligeværdigt forhold og det har I begge to et bidrag til at det bliver harmonisk og nærende for jer. Vi kan kun gøre noget godt for os selv og hinanden, hvis vi tør se på det, vi ikke er så gode til. Når vi kender vores egne fejl, mangler og såkaldte svage sider, så kan vi bedre rumme hinandens og på den måde, bliver der mere plads til den enkelte og hans eller hendes måde, at gøre tingene på.

Kort og godt: Gør det du er god til og det du ikke er godt til, kan du jo passende få kigget på og dermed blive bedre til. Der er kun en vej: glem tornen i hans øje og se at få bjælken i dit eget ud.

Held og lykke med kærligheden.

Læs også: Livslang kærlighed 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.