Hvorfor sagde du ikke, hvad der manglede?

De fleste af os har vældig travlt med vores eget. Hvad vi gerne vil have, vores ambitioner og drømme, vores grænser og om vi får vores behov opfyldt. Det betyder at mange mennesker lever et singleliv i deres parforhold. De tror at hvis de leverer til økonomien, tager del i det praktiske og børnene, så har de gjort deres. Hvis deres partner så en dag kommer hjem og har forelsket sig i en anden eller været utro ved julefrokosten, så er de i chok og helt på bar bund med hvordan det kunne ske, for hun har jo alt. Hvorfor sagde hun ikke noget?

Når vi vælger at gå ind i et parforhold, så vælger vi også at forpligte os overfor hinanden. Ikke bare til at opføre os ordenligt, men vi forpligter os også følelsesmæssigt. Vi bliver i en eller anden grad viklet sammen og det er godt, så længe vi ikke bliver usundt afhængige af hinanden. At være følelsesmæssigt forpligtet overfor hinanden betyder at være tilregnelig og tilgængelig. At I har gensidig respekt, også for hinandens forskelligheder. At I kan regne med hinanden når det brænder på. At I kan tale åbent og der ikk er er nogle følelsesmæssige tabuer mellem jer. Det betyder også at hvis din mand eller kone har et problem, så har du også. Du skal ikke fixe hende, men du skal være til rådighed, så I kan løse livets udfordringer sammen.

Derfor:

· vær åben følelsemæssigt. Fortæl hvad der sker i dig. Vis hvem du er.

· tal om hvad der sker i mellem jer, fremfor hvis virkelighed er mest virkelig eller om noget var en tirsdag eller en torsdag og hvem der sagde hvad.

· vær tydelig med dine behov og grænser

· vær autentisk med hvem du er og tro på at du bliver elsket, også når du har svært ved at elske dig selv (det er dit ansvar at lære det)

· vær nysgerrig på din partner (også selvom du har kendt ham i 13 år)

· husk at du ikke nødvendigvis behøver at forstå, nogengange er det alt rigeligt at du er der og accepterer, at sådan ser verden ud, for den du elsker

· tag ansvar for dig selv og dine følelser. Det er aldrig din partners skyld hvordan du har det.

Er det svært at klare alene? I kan få min hjælp lige HER.

Læs også: Skrid hjem i din egen have

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.