IN-Klumme: Nogle gange kan kærligheden ikke reddes

Så enkelt er det

Hvis vi mennesker altid registrerer hvordan vi har det, mærker og accepterer vores følelser på en omsorgsfuld, forstående og kærlig måde, tager en tur omkring fornuften og rationalet i forhold til, hvordan vi skal reagere på disse følelser – så havde vi ingen problemer i relation til andre mennesker. Så ville vi forholde os til os selv på en rummelig og nysgerrig måde, og håndtere de udfordringer livet udsætter os for, i takt med at de dukker op. Så enkelt er det.

Afhængighed

Det er bare de færreste, som har det sådan. Alt for mange er afhængige af, hvad andre synes om dem. De har brug for anerkendelse, respekt og kærlighed – udover hvad der er rimeligt at forlange af andre. De er sårbare overfor, hvad andre siger og gør, for at de kan føle sig elskede og værdifulde. De er deres egen hårdeste dommer, som slår hårdt ned på fejl og svaghed (uh det værste bandeord af dem alle).

Derfor ender vi med at slide hinanden op i parforholdet. Vi kan ikke kende forskel på, hvad der er dig, og hvad der er mig. Vi er afhængige, usikre og bange for at blive forladt. Eller vi er så optaget af vores eget, at vi slet ikke formår at passe på “os”. På forholdet.

Når kærligheden dør

Og så en dag er kærligheden væk. Den der kærlighed som handler om, at jeg kun har lyst til at være sammen med dig. En dyb følelse af, at vi hører sammen. At jeg har lyst til at falde i søvn ved siden af dig om aftenen og stå op sammen med dig om morgen. At du og jeg hører sammen. Du er den første jeg ringer til, når der sker mig noget. Den første jeg tænker på, når jeg har brug for hjælp eller er ked af det. Eller glad. Den jeg har lyst til at dele surt og sødt i mit liv med.

Følelser er fakta

Det er sådan med følelser, at de ikke lader sig diktere. Man kan ikke stampe følelser op af jorden, som ikke findes. I terapi kan man undersøge, hvordan det er kommet hertil. Hvad dræbte kærligheden? Hvordan er vi gået så skævt af hinanden? Hvorfor passede vi ikke på “os”? Det kan der være flere grunde til, og ved at opdage dem, kan man begynde at gøre noget andet og bedre i sit forhold. Det betyder måske, at følelserne kommer igen hen ad vejen. Men man kan ikke vide det.

Om man vil arbejde for kærligheden eller ej – det er noget man skal beslutte sig for og derefter se, hvad der sker. Der er ingen garantier, og nogle gange skal man lytte til den lille stemme indeni, som godt ved, hvad der er det rigtige at gøre. Også selvom det rigtige betyder, at dem man holder af, bliver frygteligt kede af det.

Det er kun dig, der kender sandheden om, hvad der er det rigtige for dig.

Læs også: Livet hærder os på godt og ondt 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.