IN-Klumme: Har du haft en god juleferie?

De fleste glæder sig til juleferien efter et travlt efterår med masser af arbejde og løben rundt i hamsterhjulet. Det kan være lidt svært at falde ned og slappe af, når man er vant til at have det travlt. Kender du det?

Du har glædet dig helt vildt til to uger med hygge og afslapning, men det er svært slet ikke at skulle lave noget. Bare sidde med en bog eller lege med dine børn.

Måske blev juleaften slet ikke så hyggelig, som du havde ønsket dig. Måske var julefrokosten med familien mere en belastning end en rar stund sammen med dem, du holder af.

Måske har du og din partner konflikter, som I til hverdag kan udskyde og glemme, når I går på arbejde og er optaget af praktik. Men når I er sammen 24/7 i så mange dage i træk, så kommer de snigende eller måske endda buldrende.

Læs også: Parterapeutens klumme: ‘Nogle gange kan kærligheden ikke reddes’

Det er sådan, at det vi ikke kan finde ud af i hverdagen, det kan vi heller ikke finde ud af, når vi har fri. Heller ikke selvom der er ferie og rammerne er til mere tid og afslapning. Det handler nemlig om, hvordan vi taler sammen. Om vi få tingene frem i lyset. Om vi er ærlige. Om os selv og om hinanden.

Måske ved I godt, at skilsmissen ligger lige om hjørnet efter ferien, men I har aftalt at holde jul sammen, for børnenes skyld. Men det er spil for galleriet, for skelletterne er kun proppet ind i skabet for en stund og våbnene er lagt til hvile.

Parforholdet og kommunikationen kan føles så helt utrolig kompliceret og uløseligt, og det kan være svært at se, at det nogensinde kan blive anderledes. Det kan være I keder jer lidt eller har svært ved at holde fast i passionen, men gerne vil blive sammen.

Så jeg får bare lyst til at fortælle dig, at det kan blive godt igen. Jeg ved det, fordi jeg selv har været meget igennem i mit eget parforhold og fordi jeg ser det hver dag med mine klienter.

Du skal vide, at der er håb. At det ikke behøver være så svært og kompliceret. At der er lys for enden af tunnelen, og selvom I ikke længere skal være sammen, så kan I komme hver til sit på en god måde og stadig være gode forældre.

Første skridt på vejen er at opdage og anerkende, at der er noget galt. Vigtigst af alt er at vide, at du selv har en andel i det, der foregår. Det er aldrig bare din mand eller kæreste, som er en uansvarlig eller kedelig nar.

Husk lige det –  inden du smider ham og det familieliv, du måske er ved at kløjs i ud med badevandet. En krise kan blive første skridt til et bedre liv. Sammen eller hver for sig.

– Katrine

Læs også: Er du glad?

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.