Savner du passion i dit parforhold?

Det er i bund og grund hamrende modsætningsfyldt. På den ene side bruger vi en masse krudt på at finde den rigtige partner. Som skal passe lige præcis til os. Så bliver vi kærester. Flytter sammen. Stifter familie og har i det hele tiden meget travlt med at lege Hr. og Fru. Andersen.

X antal år efter keder vi os. Ville ønske han eller hun var lidt mere farlig. Lidt mindre forudsigelig. Hverdagen mindre leverpostejsfarvet og rutinepræget.

Det er ikke skide smart indrettet vel?! Det er ikke just det, som får jer til at hænge i gardinerne og hvine af fryd.

For at passion kan opstå mellem to mennesker, skal der naturligvis være kemi, men der skal også være en grad af uforudsigelighed. Usikkerhed. Utilregnelighed. Vil han mig lige så meget, som jeg vil ham? Det er den usikkerhed, som er med til at hælde benzin på passionsbålet.

Derfor er det ikke praktisk, at vi har så travlt med at skabe tryghed, når det samtidig er det, som dræber passionen.

Så hvad gør du, hvis du gerne vil beholde din familie og dit liv og din hverdag og ikke er parat til at smide det hele over bord for en motorcykelkørende græker med en pige i hver havn?

Det vigtigste er, at du har passionen i dig. Er du passioneret omkring dit arbejde? Dig selv? Din hobby? Dit liv i almindelighed?

Det er også vigtigt, at du er i kontakt med dine følelser og din seksualitet. Hvis ikke du kan mærke dig selv, er det fuldstændig umuligt at leve et passioneret liv. Så bliver det dit eget bidrag til det passionsløse. Passion er følelser. Det er der vi mærker livet.

At få passion i dit liv handler altså ikke om at slå en klo i ham den lækre nede fra marketing, som får dit hjerte til at hamre. Det handler om at finde passionen i dig. Din livfuldhed. Din sensualitet og seksualitet.

I den proces kan du begynde at leve passionen ud med din partner. 
· Først skal der ryddes op mellem jer. Der er ikke noget så usexet, som uløste konflikter og usagt skrammel. Det kan godt tage tid.
· Så skal I tage jer en snak om, hvad der tænder jer. Både seksuelt, men også det som gør at I kan mærke kærligheden til hinanden.
· Det er vigtigt, at I er ærlige og modige og tør sige, hvad I har brug for. Det er helt normalt at blive lidt genert og blufærdig her. Det er med til at genskabe noget af den der usikkerhed, som er god for passionen (synes hun jeg er åndssvag, når jeg siger det her?).
· Eksperimentér. Gør noget godt for hinanden. Både i og udenfor sengen. Gør jer umage. Der skal træning og satsninger til, før det bliver godt.

Hvis I gør, som I plejer, får I, som I plejer. Bare sæt igang. Det bliver godt.

Vil du læse mere om passion i et langvarigt parforhold fra en megasej amerikansk parterapeut, som beskæfter sig rigtig meget med lige præcis det her.

Så læs med HER

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.