Det her må du ikke gøre i dit parforhold

Selvom du tror, det er det eneste rigtige.

 

Hvis vi lige ser bort fra, at du ikke må hverken slå eller slå din partner ihjel. Du må ikke stjæle og snyde eller andre oplagte forbrydelser, så er der faktisk et par ting, som du måske tror, er det eneste rigtige, eller som du kommer til i pressede situationer, som kan slå kærligheden ihjel. I hvert fald over tid.

Her kommer de:
· På min klinik hænger en annonce fra Brandbureauet Mensch med overskriften: Du kan ikke tænke, hvis du tror du har ret. Den overskrift er ret gældende især for parforholdet, hvor vi ofte bliver ligevel kloge, især på hinanden, og hvor vi med tiden mister nysgerrigheden. I starten kan vi slet ikke få nok. Vi har lyst til at vide alt om hinanden, men som tiden går og konflikterne øges, er vi pludselig så kloge på, hvad der sker i den anden. Så starter diskussionerne om, hvem der har ret, og det bringer os ingen vegne.
Bevar din nysgerrighed. Selvom du har et rigtig kvalificeret bud på, hvad din partner siger og tænker, så lad ham eller hende tale ud. Du går glip af vigtig information om, hvem han eller hun er, og du ender med at tro, at du kender ham eller hende ud og ind og begynder at kede dig.

· Tal ordenligt. Det kan godt være du bliver vred. Det kan også godt være, at du føler dig krænket og derfor i din fulde ret til at skælde ud og “lade en finke fare af fadet”, men når familieterapeuterne siger, at man også kan slå børn med ord, så gælder det også for voksne.
Det sagte kan ikke lades usagt. Det gør ondt og det gør ondt værre, hvis det sker tit.
Opfør dig ordenligt. Tal pænt og det mindste du kan gøre, hvis du har sagt noget grimt til din partner, er at undskylde. Jesper Juul siger at vi skal behandle vores børn, som vi ville behandle gode venner. Det gælder også din partner. Det er da sært at dem vi elsker mest også er dem vi oftes sårer mest. Lad være.

· Du tror måske du er den klogeste. Men det er du højest, når det gælder dig selv. Der findes ikke rigtigt og forkert når I forhandler og taler jer til rette. Der findes din version og din partners version. Der er ikke en, der er mere rigtig end den anden. I er bare forskellige.
Vær opmærksom på at det ikke bliver en diskussion om, hvem der har ret. Eller om hvordan man taler til hinanden. Så finder I aldrig en løsning på det uenigheden handlede om.

Der kan siges meget mere om det her emne, men hvis du bare har fokus på de her tre ting, så er du langt allerede.

Læs også: Elsker du din svigerfamilie?

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.