Ligner du Maria?

Hvordan dyrker du kærligheden?

De fleste af os bruger tyverne på at finde den partner vi gerne vil være sammen med, trediverne på at etablere os, få børn, flytte i hus og gøre karriere. Når så vi kommer op i fyrrene, så har vi svært ved at mærke kærligheden til hinanden, fordi vi har glemt at passe på den.

Måske vidste du ikke, hvordan det skulle gøres. Måske er der kommet en dejlig kollega ind fra højre, som kan alt det din mand eller kone ikke rigtig får dyrket derhjemme. Måske er du bange for at resten af dit liv, skal være lige så leverpostejsfarvet, som det ser ud lige nu, og så vil du skilles.

Men hey, kærligheden passer ikke sig selv. Den er ikke noget du får foræret. Den skal du gøre dig fortjent til. Den skal næres, gødes og plejes, så I bliver ved med at være vilde hinanden og føle jer forbundet, også selvom I har været ved at blive kvalt i børneliv, karriere og realkreditlån.

Det lyder måske besværligt og dyrt og uoverskueligt, når I i forvejen har travlt, med at få hverdagen til at hænge sammen. Men det kræver faktisk ikke nødvendigvis særlig meget, når først I får det lært.

Det hele starter i dig.

1,2,3 det her handler det om.

Mange tror at for at pleje kærligheden, så skal man huske, at gå ud og spise, tage på kæresteweekend og have tid til parforholdet. Det er også absolut vigtigt, men det koster penge, og det er noget kun de færreste har råd til at gøre en gang om måneden eller oftere, og det er for sjældent at bruge tid på kærligheden. Det vigtigste for at have kærlighed i dit liv handler i bund og grund om at have kærlighed til dig selv. Jeg ved godt det er sagt mange gange og nærmer sig en floskel, men det gør det ikke mindre sandt. Du er ganske enkelt ikke i stand til at føle dig elsket, hvis ikke du elsker dig selv. Det gør de færreste af os fuldt ud, men så længe du elsker det meste af dig, så er du langt og dermed og langt mere elskværdig.
Læs Marias historie herunder.

Maria kendte ikke kærligheden

Maria er vokset op med sin mor. Hun har været en god og dygtig pige, som hjalp sin mor, som havde en job, der betød at hun var meget væk fra hjemmet. Maria var dygtig i skolen og på alle måder en mønsterdatter.
Da hun læste jura på universitetet mødte hun Claus og de blev kærester, Maria blev gravid, de købte hus og 16 år senere sad de i stolene hos mig.

Maria følte sig tom. Hun kunne ikke mærke sin kærlighed til Claus og hun kunne heller ikke længere mærke sig selv. Hun havde brugt hele sit 37-årige liv på at gøre det, hun forestillede sig andre mente, hun skulle. Claus var en sød mand. De havde to dejlige børn og et godt sted at bo. På alle måder mulighederne for at have et godt liv. Men Maria følte ingenting, og syntes hun var ved at blive kvalt, i det liv hun selv havde skabt.

Claus var i panik og parat til at gøre alt for at redde deres forhold. Han havde taget fuldstændig over derhjemme. Købte blomster til hende, sendte søde sms’er og havde bestilt tur til Paris, bare de to sammen. Maria havde lyst til at løbe skrigende bort. Det eneste hun vidste var, at hun elskede sine børn.

Marias første skridt ud af denne følelsesløshed tog hun, da hun opdagede, at hun aldrig i sit liv havde truffet et valg, som rendyrket var hendes. Hun havde levet efter normerne. Det hun forestillede sig, hun skulle. Ligesom hendes mor havde forventet af hende. For at overleve livet sammen med sin mor, havde Maria lukket ned for sine egne impulser, lyster og behov. Her 30 år senere anede hun ikke, hvad de var. Hun kendte ganske enkelt ikke sig selv. Det skulle hun til nu, for at kunne elske Claus som den han var og ikke blot en brik i det puslespil, hun troede at livet skulle være.
Når hun lærte sig selv at kende med alt hvad hun var, kunne hun tage alt det gode Claus havde til hende ind og tro på, at han rent faktisk elskede hende. At hun ikke også blot var en brik i hans puslespil

Kærligheden skulle starte i hende selv.

At elske dig selv

· Kun du kender sandheden om dig
· Din virkelighed er din, uanset hvad andre siger
· Du alene bærer ansvaret for hvordan du har det, andre kan ikke “gøre noget ved dig” medmindre du tillader dem det
· Det er dit ansvar at opfylde dine behov og sætte dine grænser.
· Gør dig ikke sårbar og giv andre ansvaret for hvordan du har det
· Lykken er din, hvis du tør tro på den
· Der er en grund til at du gør som du gør. Vær nysgerrig på dig selv
· Gå efter det du brænder for, lad dig ikke diktere
· Kend din historie, så du kan gøre noget andet end dine forældre
· Vid hvad du kommer fra, så du ved, hvad du bærer med dig ind i kærligheden
· Søg nydelsen ikke smerten. Du fortjener bedre

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.