Parforholdets vigtigste hemmelighed

En af de ting jeg har sværest ved i mit parforhold er at huske at tage ansvar for mit eget bidrag – hver gang!
· Det nemme er jo at synes at min mand er irriterende, fordi han ikke deltager i noget praktisk (glemmer lige at sige jeg har brug for hans hjælp).
· Det nemme er at synes at han er alt for optaget af sit eget (i stedet for at række ud og sige jeg har brug for at snakke).
· Det nemme er at synes han ikke ser mig og eks. giver mig omsorg, når jeg er ked eller forstår når jeg er vred ( i stedet for at fortælle ham hvordan jeg har det og bede om det jeg har brug for).

Jeg falder stadig i “prinsessefælden” og vil opdages. Jeg vil have han skal læse mellem linierne. Han skal kunne fornemme hvad jeg har brug for og gætte hvor mine grænser ligger. Jeg opfører mig altså som et lille barn, der har brug for at far og mor hjælper med at “oversætte” det jeg har behov for.

Men jeg er jo 40 år og den går altså ikke længere. Jeg er voksen og hvis jeg vil have en ligeværdig relation, hvis jeg vil opleve nærhed, intimitet og gensidig respekt, så er jeg nødt til at tage ansvar for mig selv og ikke forvente at han skal gøre det. Han har nemlig rigeligt i sit eget.

 

Sådan tager du ansvar

1. Vid at alt hvad du oplever i verden handler om dig.

2. Opdag hvornår du giver din partner ansvaret for hvordan du har det.

3. Indrøm det. Sæt ham fri for at bære ansvaret for din glæde, lykke og tilfredsstillelse.

4. Mærk friheden der ligger i at alt hvad der sker inden i dig, alene er dit ansvar. Kun du kan gøre noget  nyt og dermed få noget nyt.

 

Held og lykke med kærligheden. Kærlig hilsen Katrine.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.