Mor ved bedst – eller gør hun?

Jeg har en sindssyg dårlig, uhensigtsmæssig og barnlig vane med at kommentere min mands indkøb. Når han kommer slæbende hjem med varer, og jeg står og pakker ud på køkkenbordet, så tager jeg mig selv i at spørge: Havde de ikke andet smør i Irma? eller kan det ikke bedre betale sig at købe øl i Netto? eller hvorfor har du købt broccoli, vi har da masser af broccoli?

En eller anden del af mig må mene, at det er enormt brugbart for ham at have så vurderende og konstruktiv en snak om sine indkøb. Måske føler jeg mig forpligtet til at evaluere med ham, når han kommer hjem. Ellers kan han jo ikke lære at købe, det jeg gerne vil have. Processen skal tales igennem, eller skal den?

Nu er jeg så heldigt udstyret, at min mand ikke er det fjerneste nærtagende lige med sådan noget, han svarer glad på mine latterlige og unødvendige spørgsmål, og jeg når jo heldigvis til et punkt, hvor jeg ikke kan holde mig selv ud.

Prøv nu lige at høre – jeg ville få spat, hvis det var mig. I en eller anden udstrækning må jeg jo gå ud fra, at han har købt ind efter bedste evne (ligesom jeg ville gøre det) og ud fra hvad han mener, vi mangler. Men det er som om, den kognitive overvejelse slet ikke har nogen indflydelse på mine handlinger, det kører nærmest pr. automatik, at han liiige skal have et par vurderende ord med på vejen. Til hvad nytte?

For lige at give situationen et endnu mere absurd twist, så er min mand meget bedre til at købe ind på den dér: Se jeg fandt nogle soltørrede røde pebre, skulle jeg ikke lave noget labert inder-smovs af dem?

Jeg køber det som står på listen, og det vi mangler, og jeg er bare ikke særlig kreativ, næ det skal skam helst være som det plejer, sagde bondekonen.

Så hvad fanden handler det om for mig? Lad dog manden og hans indkøb være i fred. Giv ham et kys og glæd dig til hans inder-ret i stedet for det der crap.

Har du nogle dårlige vaner, som du gerne vil være klogere på, eller kan du bare godt se, at du har nogle uhensigtsmæssige mønstre, som du gerne vil være klogere på?

Hvis du kan genkende det, jeg beskriver ovenfor, eller måske har du et andet uhensigtsmæssigt mønster, som du gerne vil ændre så kom og vær med til min workshop Det Levende Parforhold. Det koster 995 kr.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.