Skat, når du har lagt børnene, så…

Spørger din mand en aften med sukker strøet på stemmen.
”Du kan få et los over skinnebenet, og hvis vi skal noget, så kan du give mig en seriøs omgang fodmassage, mens jeg ligger i sofaen med en bog” svarer du så.

Der var engang, hvor jeg var i tvivl, om vi nogensinde ville få gang i det dersens sexliv igen. Vores børn var små, og når dagene fyldt med praktiske gøremål var omme, så var jeg så træt, at jeg tror, jeg var faldet i søvn i akten, hvis vi nogensinde var kommet i gang. Måske kender du det fra dig selv: når klokken har rundet 19.38, så er du mere drænet end ladet op, og du har givet, hvad der var at give. Mon det nogensinde går over igen?

Jeg kan berolige dig med at ja, det går over igen. Du vil igen en dag opdage, at din mand har lækker røv i sine gamle jeans, at han pudser næse på en vildt nuttet måde, og at du simpelthen er nødt til at kysse ham i nakken, når han sidder bøjet over computeren. Du vil endda fristes til at tage initiativet til lidt intim samvær af rendyrket lyst igen en dag, hvis du altså når det, inden du falder i søvn.

Du får dit liv og din krop tilbage. Bevares, der går måske fem år i et vaccum af mangel på søvn og en permanent lugt af lorteble, og den krop du får tilbage, vil med stor sandsynlighed også se fem år ældre ud, medmindre du gør en overordentlig stor indsats i fitnesscentret.

På den anden side har moderskabet forhåbentlig også gjort dig mere kvindelig. Du har sikkert opdaget nye sider af dig selv, du har udviklet dig og lært dig selv bedre at kende, og det giver for de fleste et boost til selvværdet. Tilbage til parforholdet, så er det netop denne nye del af dig, du skal bruge for at holde fast i og dyrke dit parforhold – også undervejs.

Uanset om du sætter tændstikker i spænd hen over øjnene og barberer ben for at gøre lidt ekstra, eller om du en sen nattetime stikker måsen frem under dynen, så gør enten det ene eller det andet. Denne tid kræver en særlig indsats fra jer begge to. Det er så iøvrigt både på nusse-, snakke og sexmåden. Det er kun dig, der kan sørge for, du får dækket dine behov især i denne periode af dit liv, hvor du giver så meget ud!

I skal holde seriøst fast i hinanden i de her år, for ellers er det nemmere at gå fra hinanden, end at genfinde det som var, når I er ude på den anden side, og børnene er godt i vej. Husk at kysse, husk at knalde, husk at snakke og få opdateret hinanden på hvem I er, og hvordan I har det. Få børnene passet ind imellem. Det lyder som en floskel, men det er livsvigtigt for jeres kærlighed, at I har noget tid indimellem, ellers ender I med ikke at vide, hvad I skal tale med hinanden om, når det er for længe siden.

I skal snakke om, hvordan I har det med jer selv og med hinanden. I skal være grundige med at give udtryk for jeres behov og med at sætte jeres grænser, og I skal have fokus hjemme hos jer selv og ikke på alt det, I synes den anden gør galt.

Husk at:

· tage dig tid til dig og det du har lyst til

· tage tid til hinanden og det I kan lide at gøre sammen

· sige til og fra

· holde forbindelsen til hinanden så I bliver ved med at huske, hvorfor lige præcis I to er sammen

· hold fokus hjemme hos dig selv og tænk på hvad du kan gøre, og ikke på hvad du synes, din mand skal gøre for dig

· sæt pris på det du har hver dag, også selvom den har været fyldt med modgang

Du får dit liv tilbage, det lover jeg dig!

Er du mand og vil du have mere af det, du har brug for i dit parforhold? Vil du forstå din kvinde bedre? Vil du have en mere klar kommunikation?
MAND – stå ved dig selv. 

Kærlig hilsen Katrine

Læs også: Caroline har det svært med nærhed

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.