Claus ville skilles!

IMG_4224 2

Det havde han besluttet, da han meldte sig til MAND – stå ved dig selv! Men han ville være sikker på, at han havde gjort alt hvad han kunne, før han sagde det til sin kone og gjorde de børn, han elskede over alt i verden ulykkelige.

I MAND – stå ved dig selv! arbejder deltagerne med hvordan deres opvækst og deres forældre har påvirket deres syn på kærligheden og parforholdet. Hvad har de lært af far om at være mand og hvad har de lært om kvinder af deres mor.

Claus beskrev i gruppen sine forældres ægteskab, som fornuftigt. De holdt sammen på grund af børnene, men der havde ikke været meget kærlighed, berøring eller passion imellem dem.

Så Claus havde i sin barndom ikke lært meget om, hvordan man udtrykker kærlighed, hvordan man håndterer konflikter (dem havde hans forældre fejet ind under gulvtæppet) eller hvordan man sætter grænser og håndterer forskellighed.

Han havde lært om et praktisk fællesskab.

Og uden at det havde været en bevidst beslutning fra Claus´ side, så havde han gentaget det praktiske arbejdsfællesskab sammen med sin kone og han var træt af det. Mega træt.

Han savnede passion, forelskelse og nærhed.

Claus og hans kone talte sammen om arbejdet og børnene og ting, som skulle gøres i huset. Selv deres sexliv var rutinepræget og han gad nærmest ikke engang det mere.

Og Claus tænkte det måtte handle om, at de var et dårligt match. At han ville få et liv med flere følelser og mere lidenskab sammen med en anden kvinde. Derfor ville han gå.

I forløbet fik Claus ikke destomindre øje på sin egen andel i at han levede i et passionsløst forhold.

Når han så på sine forældre og deres samliv og nu vidste at de havde været forbillede for hans syn på kærligheden, så kunne han godt se, at han heller ikke selv havde bidraget til det, han savnede så meget.

Han vidste simpelthen ikke hvordan han skulle skabe den passion og den intimitet han ønskede sig. Han ville have, at det var hans kone, som skulle skabe det i deres forhold og hun havde lige så lidt med sig hjemmefra.

Så parallelt med Claus´ forløb i MAND – stå ved dig selv! begyndte han sammen med sin kone at tale om og eksperimentere med at skabe mere nærhed. Sammen.

Det var så akavet i starten. Vi talte om ting, vi aldrig har nævnt for hinanden før. Vi blev nærmest teenage generte og vi har kendt hinanden i 17 år.

Sådan beskrev Claus det for de andre i gruppen.

De var så fint på vej, da vi sluttede forløbet og Claus var glad for at han var med.

Der er så meget frihed i at jeg selv kan gøre noget, for at få det, jeg har brug for. Før gjorde jeg mig afhængig af at min kone skulle levere det og jeg var så frustreret.

Du kan også blive klogere på dig selv, dine handlemønstre og dine forsvarsmekanismer.

Meld dig til MAND – stå ved dig selv! Vi starter på mandag den 20. januar.

Book din plads HER.

PS: Er du kvinde og vil du også være klogere på dig? Alene i parterapi er udsolgt, men der er nye datoer for det næste forløb, som starter den 27. marts HER.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.