Sådan passer I på kærligheden

NB_love is

Når krisen kradser, så rykker de fleste af os sammen, står skulder ved skulder og løser udfordringerne, som de kommer. Og det er godt, for vi har brug for hinanden i tider som denne, hvor vi bliver udfordret udefra og måske også indefra. Af sygdom, økonomi, fyringer, skimmelsvamp, alkohol eller depressioner.

Så vi klarer det når huset brænder og vi er enige om hvordan vi redder mest muligt. VI bliver handlekraftige og løser det praktiske efter bedste evne. Heldigvis!

Jeg har til gengæld mange i min praksis som efter år med det ene det andet og det tredje og som har glemt at passe på hinanden og sig selv undervejs. Og som nu betaler de prisen i form af manglende nærhed, lyst til hinanden og med skår i forholdet af de svigt, de har oplevet undervejs.

Men kan vi reparere når skaderne allerede er sket? Og hvad hvis der er mange? Hvis det handler om år og ikke bare uger eller måneder? Hvis nu kærligheden og lysten er væk, kan den så genfindes?

Ja. Nogengange!

Men der skal ikke herske tvivl om, at det handler om at tage forholdet og udfordringerne seriøst inden det gror for meget fast og det kan være svært at se en vej ud på den anden side.

Her kommer tre trin til at reparere skaderne bedst muligt og brug dem gerne allerede undervejs, når I står midt i udfordringerne.

1. Tal sammen om hvordan I har det.
Beskriv for hinanden hvad der sker i jer hver især. Brug JEG i stedet for DU. Eks. Jeg er bekymret for… Jeg synes det er svært når… Jeg tænker på om… Jeg ville ønske at… Jeg er ked af at…

2. Uanset hvor svært det kan være at forstå hvorfor din partner gør, som de gør og har det, som de har det, så stræk dig og vis forståelse. Noget af det vigtigste vi mennesker har brug for, fra dem vi holder af, er at blive set og forstået.
Vær opmærksom på, at du ikke tager din partners følelser og oplevelser personligt. Det er ikke en bebrejdelse af dig. Det er en beskrivelse af, hvad der sker inde i den du elsker.

3. Er der noget af det din partner siger, som rent faktisk handler om dig, som er en kritik eller en bebrejdelse af dine handlinger? Har du så spurgt, om det også er det din partner mener? Hvis svaret er ja, så hold dig voksen. Vær ansvarlig, drop forsvaret eller forklaringerne, dem kan din partner ikke bruge til noget alligevel. Det er ikke dit ansvar hvordan din partner har det. Det skal de selv tage sig af. Tag følelserne alvorligt. Både dine egne og din partners. Vis omsorg og forståelse. Både overfor dig selv og den anden.

Hvis ikke det virker eller hvis I har samlet alt for meget til bunke, så er der hjalp at hente i min onlineguide “Bedre kommunikation gennem krisen”. Jeg tager jer (virtuelt)  i hånden og hjælper jer igennem og ud på den anden side. Med videoer og en guide på skrift.

Du køber adgang til “Bedre kommunikation gennem krisen” HER. Det koster 2.495 kr.

Jeg har også åbent for sessioner i Vedbæk og du kan booke en tid HER under booking øverst. Hvis du har brug for en samtale over telefonen, kan du gøre det HER.

Mine gruppeforløb er lige nu på hold, men jeg skriver her i nyhedsbrevet, når jeg sætter dem i gang igen og du kan melde dig til det næste forløb.

Berlingske, radio, msn m. fl. 
Jeg har været en del i medierne de sidste par uger og det skal du da ikke snydes for. Her kommer link til en artikel i Berlingske, sms online og to radioprogrammer på P4 og P3.

Her handler det om parforholdet og kærligheden og så det der ord, jeg lovede at jeg ikke ville bruge i starten af nyhedsbrevet. Shhh!

HER er jeg i P4 og P3 samtidig (jeg er på to timer og fem minutter inde i programmet).

Lyt med i P4 HER. (jeg er på 32 minutter og 29 sekunder inde i programmet).

Berlingske artiklen kommer HER

Artiklen på msn online kan du læse HER.

Pas nu godt på dig selv og dem du elsker. Vi ses her eller der.

Kærlig hilsen Katrine

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.