Er du nærtagende? Få en god sommer med dem du elsker alligevel!

Du sidder sikkert i et sommerhus med familien lige nu. Eller også er det lige op over, at I skal afsted. Og det er dejligt. De fleste af os glæder os til den lange ferie med familien og den vi elsker helt tæt på 24/7. 

Men det er ikke det samme som at I så hygger jer non-stop de næste tre uger. Næh, det er faktisk ofte i ferierne at de udfordringer, vi har i hverdagene og som vi ikke får taget os af, de dukker op til overfladen. Fordi der er plads og tid og rum nu.

Når I sådan går op og ned af hinanden hele dagen, så bliver I sikkert også mere irriteret over hinandens særheder og forskelligheder. Måske har I endda nogle konflikter omkring dem.

Det er helt normalt. Vi forelsker os som regel i en, som er anderledes end os selv. Det er det som er fascinerende og som giver dynamikken og gør at vi kan supplere hinanden. Men det er ikke altid nemt.

Så spørgsmålet er, om du er nærtagende? Hvis din partner siger noget, som i dine ører lyder kritisk, bliver du så ramt? Trækker du dig eller går til modangreb? Bliver du såret eller vred og tænker at din elskede er ude på at såre dig eller gøre dig fortræd? Og hvis ja, hvordan håndterer du det så?

Alt det vi oplever i verden afhænger af ørerne, der hører og øjnene der ser. Hvis nu din kone sagde det samme til mig, som hun siger til dig eller hvis din mand svarer lidt kort-for-hovedet tilbage til mig, på samme måde, som han gør til dig. Så vil jeg sikkert opleve det på en anden måde, end du gør, fordi du og jeg er forskellige.

Det er altid ikke KUN vigtigt hvad han eller hun siger eller gør, men mindst lige så vigtigt, hvordan du oplever det. Hvis ikke endnu vigtigere.

Derfor kan din opmærksomhed denne sommerferie være på spørgsmålet:

Hvordan bærer jeg mig ad med at opleve min partner som jeg gør?

Læg mærke til om du oplever ham eller hende som kritisk, negativ, bebrejdende eller noget helt fjerde.

Måske oplever du dem fuld af kærlighed og med et bankende velmenende hjerte forrest. Så NYD det.

Det kan være du føler dig utilstrækkelig, ikke god nok eller forkert sammen med din partner men i stedet for at have fokus på, at de skal lave sig om, så bliv hjemme hos dig selv og vær nysgerrig.

I kærlighedens navn får de fleste af os gjort vores partner lige så betydningsfuld og dermed magtfuld, som vores forældre var engang. Det betyder at det vores partner siger eller gør, har kæmpe stor effekt på, hvordan vi har det. Alt for stor effekt faktisk.

Så når du kan minde dig selv om, at du er voksen og at din partner kan vrisse eller sige noget kritisk eller lyde bebrejdende i stemmen, så er det helt op til dig, om du tager det nært eller blive i stand til at lade din partner være din partner uden den magt over dig og hvordan du har det.

Så kan I løbe ud i sommeren, som parret på fotoet herover. Så kan I nyde ferien og hinanden og der er plads til I kan svare surt eller være lidt presset eller ked af det eller noget helt fjerde, uden det starter en konflikt og så er den sommerferiedag ødelagt.

Begynd bare med det samme og hav den dejligste ferie i mands minde.

I næste uge handler det om at holde ferie i skilsmissefamilien.

Kærlig hilsen Katrine

PS. Og synes du det er svært det der med ikke at tage det din partner siger og gør personligt, så er det lige præcis noget af det vi arbejder med i efteråret i forløbne Alene i parterapi og MAND – stå ved dig selv!
Der er få pladser tilbage på begge forløb, men en af dem kan blive din HER.

Har du lyst til sommerferielæsning med gods i? Her er to af mine bøger. Den ene er om 17 pars historie med kærligheden. Fra de sidder første gang i min prakis, gennem terapien og ud på den anden side.
“Bare vi ikke skal have tøjet af” koster 310 kr. inklusiv porto. Bestil HER.
Den anden handler om 12 mænd og deres kriser. De fortæller, hvordan de kom igennem og hvad de har lært om livet.
“Krisen der forandrede mit liv” koster 200 kr. inklusiv porto og kan bestilles HER.
Bøgerne kan købes samlet til 400 kr inklusiv porto. Bestil HER.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.