Hvad har din far lært dig om at være mand?

Som børn lærer vi om os selv, om verden, om kærlighed og relationer af samværet med vores far og mor. Vi lærer om at tackle forskellighed og håndtere konflikter, om at sætte grænser og om at finde den vigtige balance mellem dine og mine behov – simpelthen af at være sammen med vores forældre og se hvordan de gebærder sig i verden og med hinanden og med os børn.

Jeg møder hver dag mænd som ikke har fået alt det med sig, de kunne ønske sig fra deres far. Han var måske fraværende, altid på forretningsrejse eller sad bag avisen og ventede på at mor serverede aftensmaden klokken 18. Måske var han ikke i stand til at udtrykke sin kærlighed, måske var han usynlig fordi mor fyldte det hele. Måske var han kun tilstede i weekenderne, hvor han efter maden satte han sig i sofaen med piben og så TV Avis (som det jo hed dengang).

Og hvis du nu som mand vil være en anden far for dine børn end din egen far var og en anden ægtefælle for din kone end din far var for din mor, hvad kan du så gøre i dag som voksen?

Du kan starte med at beskæftige dig med hvad du rent faktisk har med fra din barndom og hvordan det påvirker dig. Og så kan du beslutte dig for at gøre noget andet.

Det vil sikkert være nemt på nogle punkter, det er blot en beslutning væk og så er du godt på vej til at gøre noget bedre.

Du vil sikkert også have nogle “blind spots”, hvor du ikke er bevidst om, hvorfor du gør, som du gør eller hvordan du i situationen eksempelvis bliver meget vred og skælder dine børn mere ud end godt er. Det kan være din kone er utilfreds med noget og du tager det personligt og trækker dig. Det kan være du har svært ved at mærke, hvad der er det rigtige for dig. Måske er du mere optaget af, hvad andre synes om dig end hvad du selv synes. Der er mange muligheder og mange udfordringer.

Heldigvis behøver du ikke leve på den måde resten af dit liv. Det er i dén grad muligt at lave de sider af dig om, som ikke længere tjener dig. Det som ikke gør dig glad eller gavner dine relationer. Det behøver ikke være sådan. Virkelig ikke.

Og jeg vil rigtig gerne hjælpe dig og følges lidt ad med dig i den proces.

Jeg har nemlig set det ske masser af gange med både de mænd og de kvinder, som deltager i Alene i parterapi og MAND – stå ved dig selv!

Herunder kan du møde Steen som var med i mit forrige forløb af MAND – stå ved dig selv! og som i dén grad har rykket sig i processen. Han er SÅ sej.

Og det er du også.

Book en af de sidste pladser på holdet. Du vil blive rigtig glad for at være med. Det ved jeg!

Fortsat god sommer. Kærlig hilsen Katrine

PS. Jeg laver ikke flere hold i år, så det er NU, hvis du vil med.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.