Sådan bliver du tryg i dit kærlighedsliv

Forleden skrev jeg på Instagram: Er du tryg i dit kærlighedsliv? og inviterede mine følgere til at dele, hvad der gør dem trygge i den tætteste relation af dem alle – kærligheden.

Du kan følge mig på Instagram på: katrineaxholm. Jeg lægger ofte små video´er og deler fra mit arbejde i min praksis der.

Tryghed er ikke det samme for os alle, så her kommer et par eksempler på deres svar på Instagram:

· Tryghed for mig er tillid og ærlighed. At vi kan tale om alt og at vi accepterer hinanden, som vi er. Tryghed er også, at vi kan sætte grænser og at de grænser så bliver accepteret.

· Tryghed er, at vi accepterer og respekterer hinanden, som vi er og ikke gør hinanden forkerte.

· For mig er tryghed, at min kæreste kommer mine følelser i møde.

·

· Jeg er tryg, fordi jeg ved at jeg er stærk og kan klare mine udfordringer, men også at min mand fornemmer hvordan jeg har det.

· Tryghed for mig er, at jeg ved at min mand vil mig det godt, at selvom han måske sårer mig, så gør han det ikke med vilje eller fordi han vil mig ondt.

Fundamentet for at leve i et godt og sundt forhold er, at vi er trygge. Hvis ikke vi er trygge, så slapper vi ikke af og vi lægger afstand, for at beskytte os selv. Vi vil hele tiden være på vagt og ofte føle os angrebet eller kritiseret og vi vil gå i konflikt eller trække os. Eller vi laver “skildpadden”, som en af mine klienter beskrev sig selv og lukker ikke den anden ind.

På sigt slider det kærligheden op, fordi vi bliver udmattede af aldrig at kunne slappe af sammen. At være utryg med det menneske, som er tættest på – tærer på kærligheden.

Jeg møder mennesker i min praksis, som lever med utryghed som et grundvilkår i deres forhold og som aldrig har fået talt åbent om, at det er sådan de har det. De betaler en høj pris, for de har ingen nærhed, ømhed og følelsen af at høre sammen. Mange som er utrygge har heller ikke et særlig godt sexliv, simpelthen fordi de ikke giver os hen før de er trygge ved hinanden. Hverken følelsesmæssigt eller seksuelt.

Når vi er utrygge i vores kærlighedforhold, handler det ofte om, at vi fra barnsben ikke har lært at stole på kærligheden. Vi har måske lært at vi skal præstere for at blive elsket, at vi skal opføre os på en bestemt måde, for at være ok og vi er så styret af, hvad vores partner siger og gør, at vi glemmer os selv og vores egne behov og egne grænser. Eller vi oplever hele tiden at være utilstrækkelige eller forkerte, også selvom det ikke er vores partners intention, at vi skal have det sådan.

For ikke at miste den anden, risikerer vi at miste os selv.

Vi går for meget på kompromis, pleaser, tilpasser os og æder så mange kameler at vi mister os selv. Og når ikke vi kan regne med os selv, når ikke vi elsker os selv, så kan vi heller ikke være trygge i forholdet. 

Vi kan også være utrygge i perioder af vores forhold. Hvis der eksempelvis har været utroskab eller hvis vi føler os svigtet, så har vi brug for at reparere relationen, så trygheden kan vende tilbage.

Her kommer tre trin til hvordan I kan skabe tryghed sammen

· Reflekter over om du er tryg i dit forhold og hvis ikke, hvad gør dig utryg?

· Del med hinanden hvilke indsigter I har fået. Husk at I ikke er ansvarlige for den andens tryghed. Det er et samarbejde mellem jer og I er hver især grundlæggende ansvarlige for hvordan I har det.

· Vær også bevidste om, hvad I har med jer fra barndommen, som kan gøre jer utrygge i jeres nuværende relation. Helt kort kan man sige at hvis man som barn har lært at verden er fuld er kærlighed, så vil man også som voksen møde verden med den overbevisning, så selvom din barndom ligger 40 år tilbage, så påvirker den stadig den måde du knytter dig i dag og jo mere bevidst du kan være, jo bedre kan du agere mere frit i dag.

· Hvis det her bliver for stort og kompliceret eller konfliktfyldt at håndtere selv, så søg hjælp. At leve i et utrygt forhold er som at leve en større eller mindre grad af stress og det kan ingen holde til i længden.

God samtale lyst, det er et vigtigt emne.

I morgen holder jeg webinar i Love Circle og det skal handle om forelskelse og om hvorvidt man kan ønske sig at være forelsket i sin partner også efter 10 og 20 år sammen. Lige nu er der introrabat på medlemskab i Love Circle, så I kan få den første måned for halv pris: 297 kr.

Love Circle er for par som vil hinanden og vil kærligheden – jeg guider jer i at dyrke nærheden, letheden og samhørigheden.

Rigtig god weekend. Kærlig hilsen Katrine

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.