3 spørgsmål som får jer tættere på hinanden

De fleste af os ser tilbage på året, som er gået og ser ind i det nye år med forventninger til, hvad det mon vil bringe. Det er godt og sundt for os alle at stoppe op engang i mellem og se på os selv og på hinanden og på, om der mon er nogle knapper, som skal drejes lidt på, så vi kan få det endnu bedre – med os selv og med hinanden.Her kommer tre spørgsmål til refleksion og samtale, som kan I kan bruge som udgangspunkt for en god og givende samtale, som gør jer stærkere sammen og giver en god start på 2022.Sæt jer hver især og reflekter over følgende:

· Hvad har I gjort godt i 2021 og som I kan gøre endnu mere af i det dugfriske år, som lige er begyndt? Brug gerne et kvarters tid eller mere hver for sig og tal så om, hvad I hver især er kommet i tanke om. I må meget gerne understrege det I synes I selv har gjort godt og især det I synes den anden har bidraget med til familielivet og til jer som kærester. Giv jer god tid.· Dernæst er det tid til det, som ikke er gået så godt: Brug igen lidt tid hver for sig og sæt jer derefter sammen og tal om, hvad I har oplevet og hvor I kunne tænke jer forbedringer. Vær opmærksom på, at det ikke bliver til en lang række af bebrejdelser, men i højere grad en individuel oplevelse. Altså: jeg oplevede sådan og sådan. Jeg blev ked af/vred over/synes det var svært/følte mig ikke set osv. Så ikke en kritik af den anden, men en beskrivelse af en oplevelse. Det her er en læringsproces ikke en konkurrence på bebrejdelser.· Tilsidst er det tid til at se fremad: Hvad vil I hver især have fokus på i det kommende år? Hvor vil I gerne udvikle jer, have fokus, gøre bedre? Jo mere præcise og konkrete I kan være, jo lettere er det også for jer hver især at have fokus på det, I vil gøre bedre i løbet af året.
Hvis I har mod på det, kan I også komme med et ønske til den anden. Det kan være: jeg ønsker mig, at du skruer ned for din tid på telefonen/dit arbejde/din træning/hobby, så vi får mere tid til at være sammen. Eller: Jeg ønsker mig, at det ikke er så vigtigt, hvordan her ser ud, men at vi kan lade rod være rod og bare hygge os. Bare engang i mellem.


Vær vaks på, at det er ønske og ikke et krav. Vi er hver især ansvarlige for hvordan vi vil leve vores liv, så som partner kan vi ønske os, men ikke forlange.God arbejdslyst og book en tid på axholm.dk under Booking øverst, hvis I har brug for hjælp til denne her vigtige snak. 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.