Min kone siger, at jeg arbejder for meget.

Søren bookede en tid hos mig, fordi han, som han sagde, var kørt fast. Hans kone Hanne havde gennem længere tid beklaget sig over, at Søren arbejdede meget og at han ikke var nærværende, når han var hjemme. At han altid havde et øje på telefonen og ofte arbejdede om aftenen.

Hun var ked af hans forhold til børnene, som altid henvendte sig til hende, når de havde brug for hjælp og behandlede deres far, som om han var inventar og ikke som en, man kunne bruge til noget.

“Jeg ved godt, at Hanne har ret i en del af det, hun siger. At det er hende, som tager sig af alt derhjemme omkring børn og familieplanlægning og den slags. Men jeg synes jo, at jeg bidrager på en anden måde. Jeg tjener langt størstedelen af pengene. Hvis ikke jeg var nået så langt i min karriere, så havde vi ikke levet så komfortabelt et liv, som vi gør. Det må da også tælle”

Søren ser spørgende på mig.

Jeg spørger lidt ind: “Så når Hanne sætter fingeren på nogle af de områder, hvor du godt ved, at hun har ret, hvad sker der så med dig?”

Søren: “Jeg kommer til at føle mig utilstrækkelig. Hvad vil hun have, jeg skal gøre? Jeg kan jo ikke være to steder på en gang eller bruge min tid dobbelt og det var denne her model, vi aftalte dengang vi fik børn: jeg skaffer pengene og hun tager sig hovedsageligt af familien. Så hvorfor lave det om nu?”

Jeg hjælper ham med at nuancere det lidt: “Så du synes, I har lavet en aftale dengang I stiftede familie og bliver i tvivl om, hvad det er hun vil have af dig nu?”

Søren: “Ja og jeg har jo holdt min del af aftalen, det er hende som vil have at vi gør noget andet”

Jeg spørger mere ind: “Så du bliver i tvivl om, hvad du skal gøre, hvis Hanne vil have at du er mere FAR, hvad betyder det så rent praktisk?”

Det er tydeligt for mig, at Søren er i forsvar. Han føler sig – som han beskriver – utilstrækkelig og ved ikke hvilken vej, han skal gå. I stedet for at tale løsninger med Søren undersøger jeg, hvordan det er kommet hertil og skifter retning.
Dengang du var barn, hvordan fordelte din far og mor opgaverne mellem sig?

Søren: “Jamen det var lidt på samme måde. Min far var selvstændig VVS´er med 15 mand i firmaet og min mor hjalp lidt til på kontoret og var ellers hjemme hos os tre drenge. Min far var altid i firmaet og når han var hjemme, så ordnede han praktiske ting på huset eller sad på kontoret med regnskabet”

Jeg giver ham lidt mere i forhold til det billede: “Så det lyder som om, du har gentaget din fars rolle i dit eget ægteskab og når din kone så efterlyser dig mere som far, så kommer du til kort, er det rigtig set?”

Søren: “Ja og jeg er helt på bar bund i forhold til hvordan jeg kan være mere far. Min egen far var jo ikke så godt et forbillede i forhold til at være en tydelig og nærværende far. Så jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal stille op. Jeg er til gengæld rigtig dygtig til mit arbejde og så bliver det nemmere at vende mig den vej, end at forsøge at være en far, jeg ikke ved hvordan jeg skal være”

Jeg kommer ham i møde: “Det kan jeg virkelig godt forstå. Det kræver jo, at du skal være far uden rigtig at have nogle far-værktøjer i din værktøjskasse. Det må være frustrerende. Har du fortalt Hanne om, at du synes, det er svært?”

Søren: “Nej, men det vil jeg da helt klart gøre, for det er jeg sikker på, at hun godt kan forstå. Hun kender jo også min far”

Efter et par samtaler med mig alene deltog Søren i mit forløb MAND – stå ved dig selv! Han ville have nogle andre mænd at spejle sig i, både i forhold til at være far, men også for at blive inspireret til at finde balancen mellem sin karriere og sit familieliv.

Mænd der som han stillede spørgsmålstegn ved det forbillede, de som drenge selv havde haft i deres egen far, for at blive klogere på, hvem de selv ville være overfor deres egne børn og som kæreste med deres kone.

Da vi evaluerede MAND – stå ved dig selv! sagde Søren følgende om at være med:

“Jeg ved ikke, hvad jeg havde forstillet mig med sådan et forløb, men det er blevet opfyldt mere end kunne håbe på. At kunne genkende mig selv i det, de andre mænd fortalte om deres liv og deres barndom, har givet mig så mange flere nuancer på mit eget. Det har været så varmende at følges med de her syv mænd gennem et halvt år og jeg er så glad for at vi fortsætter forløbet. Jeg er jo nødt til at følge med i, hvordan det går med dem og jeg har lyst til at dele alle de situationer, hvor jeg er begyndt at gøre noget andet og bedre og kan mærke hvor stor betydning det har for mit forhold til mine børn og til Hanne især”

De fleste af de mænd som melder sig til MAND – stå ved dig selv! ligner Søren på den måde, at de har et velfungerende liv, en karriere og på alle måder har rammerne til at skabe det liv de drømmer om. Samtidig er det mænd, som på den ene eller den anden måde mangler noget.

· Det kan være oplevelsen af at have sig selv med i deres parforhold.

· Det kan være en oplevelse af tomhed eller meningsløshed uden helt at vide hvorfor.

· Det kan være de blevet til nogle sure gamle mænd, uden at have lyst til at være utilfredse.

· Det kan være de er i tvivl om kærligheden til deres kone.

· Det kan være de lige er blevet forladt.

· Det kan være de trænger til inspiration til at tage et skift i deres karriere, som du kan opleve hos Steen, som du kan møde i en senere artikel.

Næste forløb af MAND – stå det ved dig selv! starter den 23. januar klokken 17-20.

Vi mødes derefter ca. en gang om måneden fem gange i alt. Hver aften har sit tema, hvor vi undersøger hvad deltagerne har lært af livet og om at være mand, far og kæreste. Det er stærkt, rørende og transformerende og der er kun få pladser tilbage i det kommende forløb.

Pris: 6.995 kr.

Køb din plads HER.

Hvis du har spørgsmål til forløbet eller har brug for at betale over flere gange, så skriv til mig HER.

Jeg vil glæde mig til at have dig med og gøre dig klogere på dig, på livet, på kærligheden og på kvinderne.

Kærlig hilsen Katrine

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.