Må man skrive en to-do liste til sin mand?

Tja, du kan jo prøve. Jeg skal ikke nyde noget, for min mand har allerede en 7-800 lister, så han har slet ikke brug for mig, til at få noget fra hånden. Som han sagde til mig i går: Jeg vidste det jo godt, I´m a starter not a finisher og så nævnte han de første 10 projekter i huset, som stadig ikke rigtig var gjort færdige, men det er en anden historie.

Min gode veninde har derimod mere erfaring med de dersens to-do lister. Jeg har klasket mig længe på lårene af hendes billedrige fortællinger om, på hvor mange snedige måder hun har forsøgt at lægge lister til sin mand, med de ting hun ønskede sig han gjorde i huset. Efter mange snakke om nødvendigheden af diverse projekter, som efterhånden udviklede sig til decideret afpresning er listerne endt på hans hovedpude, hvor han da vel for helvede ikke kunne overse dem, men lige meget hjalp det.

Det er selvfølgelig drøn frustrerende ikke at få gjort de ting i huset, som jo hører sig til at passe et hus og samtidig så glæder jeg mig også lidt over, at min venindes mand ikke makkede ret, men altid behændigt fik møvet sig udenom de praktiske opgaver, hans kone havde udset til ham. Jeg ville jo have ønsket han havde sagt fra på en mere direkte måde (læs evt. mit indlæg om over- og underhundsspillet i parforholdet i et tidligere indlæg), men jeg tænker det trods alt er bedre for deres parforhold at han ikke bare danser efter hendes pibe.

– Laver du lister til din mand med ting han lige skal ordne?

– Synes din mand det er dejligt du har overblikket og fordeler arbejdet?

– Hvis du har svaret ja til de to første spørgsmål så vil jeg bare gerne vide: Har I et godt sexliv?

Det handler nemlig om ligeværdigheden, for uden den er parforholdet ikke særlig holdbart.

Det er super godt når vi i parforholdet koncentrerer sig om at gøre det vi er gode til og kan lide (jeg vil i hvert fald meget hellere bage en kage end sætte gips vægge op) og det er klart det er nødvendigt at vi tager vores tørn også med de sure ting.

Men det er også vigtigt at bevare respekten for hinanden og det måden vi hver især gør tingene på. Hvis din mand hellere vil ringe til en maler end selv fatte penslen, så er det absolut det bedste for jeres parforhold og han må meget gerne selv have haft muligheden for at have opdaget, at der trænger til at blive malet eller også ringer du til maleren.

Læs også: Skriv din egen to-do liste 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Jeg ville vist nærmest have svært ved at respektere en mand der tog imod ordrer fra mig. 😉 Men hvis der ligefrem findes mænd derude der synes det er dejligt og hyggeligt at blive sat i gang af konen – og dem skal der da nok være nogle af – så er det jo helt fint. Jeg gad nu godt se den kvinde der ville synes det var lige så fedt at få en to-do-liste af sin mand …

  2. Yes! Endnu et dejligt emne fra Fru Axholm! Kender bestemt situationen, dog fra den anden vinkel, nemlig at min kæreste har rigtig mange gode ideer til hvilke ting jeg burde få ordnet i løbet af dagen – ikke kun hvad angår det huslige men også alt hvad der vedrører mit job, venner, karriere, sundhed, træning, min personlige økonomi osv osv!! Det er en god (og hård) træning i at sætte grænser. Oh dear! Glæder mig til dit indlæg som sædvanlig 🙂

  3. Kære damer,
    Tak for jeres rosende ord, de varmer mig dybt i mit hjerte og inspirerer til mange flere fra min hånd. Har netop forfattet et indlæg til næste uge, som handler om hvordan vi kan forholde os når vores mænd er i krise. Glæd jer!

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.