Verdens bedste kæreste sådan!

– Har du nogensinde tænkt på, om du er en god kæreste?

– Ved du om du er skøn og nem at leve sammen med?

– Kender du dig selv, dine muligheder og begrænsninger så godt, at du kan tage ansvar for dine fejl og lade kærligheden flyde?

– Føler du dig hver dag værdsat og værdsætter du hver dag tilbage?

– Ved du hvad du kan gøre i dit parforhold, så det bliver smukt og dejligt?

Når jeg skriver kæreste er det fordi det er irrelevant om I er gift eller ej. En kæreste er den man udveksler kærlighed med. En kæreste giver og modtager kærlighed i rå mængder. En god kæreste elsker sig selv og sin elskede også når det går op ad bakke… længe.

Lur mig om ikke du har mere fokus på, hvorvidt din kæreste er en god kæreste end om du er det. Måske har du mere fokus på at få dine behov opfyldt eller at få hverdagen til at hænge sammen end på hvor meget du yder på kærlighedssiden af jeres forhold.

Som Kennedy sagde det: Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country.

Nå, men jeg ved godt hvad en god kæreste er. Jeg er nemlig selv sådan en, hvis du skulle spørge fra nogen. Jeg er faktisk en røv god kæreste og det ved jeg, for jeg kan se hvor godt et parforhold jeg har og især fordi at sådan har det bestemt ikke altid været.

Jeg har været en overkontrollerende sur kost af en kone, som havde styr på hvornår min mand skulle til tandlægen (det fortalte jeg ham nemlig hver dag i dagene op til hans aftale). Jeg lavede middagsmad på forhånd, når jeg skulle være væk om aftenen og det var ikke af kærlighed eller for at hjælpe, det var kontrol. Jeg havde overblikket over alle vores aftaler og til enhver tid en finger med i spillet, når der foregik noget i min familie.

Det resulterede i at jeg ofte gjorde mig til offer, fordi jeg synes jeg hele tiden stod med al slæbet (læs evt. mit indlæg om at vælge offerrollen i parforholdet) og det gjorde jeg, for jeg ragede nemlig til mig af opgaver i stor stil. Jeg var tit sur og manglede overskud til det hyggelige og sjove i min familie. Jeg var jaloux og usikker og havde brug for den bekræftelse der lå i at de nok ikke kunne undvære mig, med den gigantiske indsats jeg lagde i hjemmet.

I kontrollen lå også en grundlæggende usikkerhed over at være mig og jeg var skide bange for ikke at slå til og være god nok. Ubevidst tænkte jeg at hvis bare jeg hang i med neglene og styrede hvad styres kunne, så ville jeg da i det mindste kunne bevare bare en lille smule kontrol i mit liv.

Hvis du spørger nogle gamle skolekammerater, så vil de nok sige jeg var lidt af en rappenskralde. Jeg var bestemt ikke nogen modtagende, eftergivende über feminin type. At give los for min femininitet, seksualitet og ynde (ha!) det svarede til at skulle gå nøgen gennem Strøget en lørdag formiddag i udsalgsperioden. Næ, så hellere holde tømmerne fast til kroppen og dirigere lidt rundt med de andre, så opdagede de nok ikke hvor usikker jeg var.

Så var det jeg startede i noget terapi og det blev jeg jo så ved med….. længe. Jeg uddannede mig og gik mere i terapi og det er ikke nødvendigvis den eneste vej at gå, men pointen er at jeg lærte at være mig med alt hvad jeg er (ej ok jeg har ikke helt rummet mig endnu, it´s a working process).

Jo mere rummelig og glad jeg blev, jo bedre en kæreste blev jeg også. Jeg er holdt op med at hænge mig i detaljer fordi jeg ved, hvor fuld af fejl jeg selv er. Jeg kender mig selv så godt at jeg ved, hvad der sker med mig selv følelsesmæssigt fra minut til minut og jeg formår at handle på de følelser.

Jeg er altså i stand til at udtrykke mine behov og tage en afvisning (næsten) uden at tage den personligt. Jeg sætter grænser når jeg har brug for dem, måske ikke altid lige i øjeblikket, men så vender jeg tilbage og sætter dem på et senere tidspunkt (det må man nemlig godt).

En af de helt store er at jeg er blevet rigtig god til at sige undskyld (jeg slår nogle krøller på tungen bevares, men jeg når til det lille svære ord til sidst).

Jeg oplever en enorm frihed i at give slip og stole på at det at være mig er godt nok, også når jeg begår fejl og viser mine mere ucharmerende sider. Jeg er blevet rigtig godt og grundigt glad for at være mig og det betyder at når kærligheden til mig flyder i mig, så kan den også flyde ud i verden til mine børn, dem jeg holder af og ikke mindst min kæreste, som jeg vil æde min bedstemors gamle hat på, hver dag føler sig mega meget elsket af mig – fordi det bliver han.

Har du brug for hjælp – så deltag i min workshop Det Levende Parforhold

 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.