Fem fif til at skabe intimitet i dit parforhold

Skab intimitet i dit parforhold

Undrer du dig også over hvorfor det er så svært at opretholde intimiteten og nærheden i dit parforhold?

Tænker du tit på at i aften, der skal I hygge jer, men når klokken så bliver 21 og børnene er lagt, så er luften gået af ballonen?

Glæder du dig til din mand kommer hjem fra arbejde og når han har været hjemme i fem minutter, så synes du han er r*v-irriterende og slet ikke, som du havde glædet dig til?

Spekulerer du på, hvad der skal til for at kærligheden bliver dejlig og givende og ikke bare lav-praktisk og leverpostejsfarvet?

Her får du mine fem bedste fif til at skabe intimitet i dit parforhold:

1. Du har ansvaret for intimiteten. Forstået på den måde at een skal jo begynde og det kan ligeså godt være dig, når nu det er dig, som gerne vil have noget mere ud af forholdet. Du skal altså være bevidst om hvad du gør og hvordan du gør det. Og især da på, hvis du ikke gør noget.

2. At opbygge nærvær og intimitet kræver tid sammen og det skal planlægges. Det kræver en indsats, for ellers løber det ud i sandet. Det kræver også at I gennemfører selvom I er trætte eller lige burde tjekke mails eller andet. At udskyde det dejlige til i morgen kan man bruge et helt liv på.

3. Giv udtryk for hvad du har tænkt dig. Sig: I aften når børnene er lagt, så har jeg lyst til at sidde og snakke med dig i sofaen / lege kysseleg / give dig massage / spille et spil eller hvad du nu måtte lyste. Ja du hørte rigtigt, du er bannerfører og går forrest, som det gode eksempel, så det går altså ikke at sige: I aften skal du massere mine fødder eller lakere mine tånegle eller lignende (det med tåneglene lå ellers lige til højrebenet!)

4. Når I så har tid sammen, så fortæl ham hvordan du har det. Fortæl ham om dit følelsesliv og hvilke tanker du gør dig. Det kan udvikle sig til en grundlæggende snak om jeres forhold, men det kan også være du bare opdaterer ham på dit indre liv. Sørg for at holde fokus hjemme hos dig selv, således at det ikke komme til at handle om, hvad du synes han gør forkert eller hvad du mangler i jeres forhold. Fortæl ham om dig og spørg om han har lyst til at dele sig med dig. Det skal altså udtrykkes som ønsker og behov, ikke som krav eller kritik af ham.

5. Sørg for at værdsætte din mand. Helt grundlæggende skaber kritik afstand i et forhold og ros, værdsættelse og anerkendelse skaber nærvær.

Det er klart at hvis du har svært ved at gennemføre ovenstående punkter fordi der ligger gamle konflikter i vejen og spærrer for nærværet, så må I starte et andet sted. Man kan ikke pynte et smukt julebord, hvis der ligger gamle aviser og madrester på bordet og nullermænd på størrelse med hundehvalpe i hjørnerne. Der skal ryddes op og gøres rent først.

Vil du læse mere om at skabe intimitet i dit parforhold, så prøv evt. at google testen om ”De 5 kærlighedssprog” på nettet. Den kan give mega meget mening til, hvor I går  galt hjemme hos jer og hvad I kan gøre ved det.

God fornøjelse med kærligheden.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.