Må muslimske kvinder amme offentligt?

Vi har været på restaurant Den Gyldne Måge (hvis man ellers kan kalde det sted for en restaurant). Det hænder fordi børnene synes det er rasende eksotisk og jeg kan selv have en craving, som dog hurtigt forsvinder, når jeg har fyldt mig med tom mad (hvis man da ellers kan kalde det for mad). Nå men bedst som vi sad der midt i burgeren i det Sydlige Sverige, så myldrede tre tørklædeklædte damer og et hav af børn ind ad døren. Jeg kunne ikke høre på deres sprog hvor de kom fra, men på måden de bandt deres tørklæder er mit bedste bud, at det måske kunne være et sted i nærheden af Tyrkiet. Alt virkede helt normalt, indtil den ene af de tørklæde klædte damer trak op i blusen og begyndte at amme sit barn!!!

Kvinden ammede meget diskret og sad og småsludrede med de andre damer undervejs. Jeg gik til gengæld i stå midt i min Big Tasty menu, for det var alligevel et særpræget syn. Der dukkede lige et par spørgsmål op, som med stor sikkerhed blotter min uvidenhed om og forståelse for muslimske kvinders forhold til deres tørklæder og ditto offentlig amning af deres børn.

1. Why bother med hovedtørklædet, når du nu ”blotter” dit nøgne bryst? Altså måske er jeg helt på afveje, men jeg troede at det at dække en kvindes hår handlede om at tæmme dette højt erotiske element på en kvindes krop.

2. Havde det gjort en forskel om disse kvinder havde haft deres ”egne” mænd med?

Jeg mener der var jo flere svenske og en enkelt dansk (nemlig min) mænd til stede, som jo ikke kunne se kvindens ustyrlige erotiske hårpragt, men som med lidt held kunne få et glimt af hendes blottede bryst.

3. Var tørklæderne bare en del af deres påklædning (de havde så alle tre helt tilfældigt synes de skulle have tørklæde på den dag) og var de så slet ikke muslimer?

Jeg er ikke spor forarget over at hun ammede på McDonalds, jeg har nemlig ikke det fjerneste imod at kvinder ammer, hvor det passer dem. Jeg synes bare det var så selvmodsigende at sidde der med et ærbart og (hvad ved jeg) religiøst korrekt hovedtørklæde og så blotte sit bryst (ja hun gik jo ikke en runde blandt bordene med brystet fremme, men du ved hvad jeg mener).

Jeg fik aldrig svar på mit spørgsmål, for jeg fik ikke spurgt, er bare blevet endnu mere forvirret over, hvad der foregår med de muslimske kvinder, når de kommer til et nærmest ikke-religiøst land som vores.

Jeg tænker nogen gange på hvad muslimske kvinder mon tænker om os danske kvinder. Synes de vi har alt i hele verden, fordi vi har en anden slags frihed eller synes de vi er nogle billige ludere og hvad mon der ligger der midt imellem?

Var jeg mon vidne til en muslimsk kvindes egen lille protest-amning der på McDonalds?

Var hun totalt på spanden fordi baby var sulten og hun ikke anede sine levende råd?

Kan ikke skelne mellem mine fordomme og min uvidenhed.

Hvad tror du?

 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.