Er du villig til at gøre alt for at rede dit parforhold? – Jeg håber det og så alligevel ikke

Flittige læsere vil vide at jeg brænder for det gode parforhold og generelt synes at alt for mange opgiver alt for let og vælger den nemmeste løsning: at lade sig skille. Der er mange andre sandheder derude, så lad mig være generel her for en stund.

Samtidig oplever jeg ofte at når et par kommer til mig, så er den ene på vej ud af forholdet og den anden i panik og er derfor villig til at hoppe herfra og til Afrika på tungen, for at redde forholdet – det er ofte mændene.

Det kan være rigtig svært at skelne om du indgår kompromisser, fordi du er bange for at miste din elskede eller fordi du kan se værdien af dem.  For nogle mænd er det svært at skelne om de for alvor forstår hvad de selv har ud af at mærke og dele deres følelser med deres kone eller om de siger ja til at gøre det, med udsigten til at hun så vil give deres forhold endnu en chance.

Du behøver ikke stå på kanten af en skilsmisse, for at kunne genkende problematikken i dit eget parforhold. Hvor langt skal du gå, hvor mange kameler skal du æde og hvor er grænsen for dig? Dit eneste pejlemærke er dine følelser. Følelser fortæller dig hvordan du har det, hvad du har brug for og hvad du ikke vil være med til. Det kan du ikke tænke dig til.

At dele dine følelser med den du elsker giver intimitet og nærhed og gør hele forskellen på om I er et godt makkerpar, som får en hverdag til at hænge sammen og som nogle gange går i seng med hinanden eller om I er kærester (i ordets kærlige betydning).

At mærke hvem du er og handle på det du mærker, er derfor den eneste vej til at skabe et liv, som passer til dig. Vil du have oplevelsen af værdi og mening med at være og at elske et andet menneske, så kræver det mod til at dele det, som sker inden i dig.

Det er langt fra alle der som børn har lært at udtrykke deres følelser, men det kan vi lære os selv og hinanden i parforholdet, det er en del af kærlighedens væsen. Det er derfor vi er sammen.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.