Bliver du kritiseret?

Et par kom til mig fordi kvindens kærlighed var ved at slippe op. Hun var så træt af deres evindelige konflikter og følte sig ikke forstået. Han synes hun kritiserede ham hele tiden, han kunne ikke gøre noget rigtigt i hendes øjne mente han. Han brugte derfor det meste af sit krudt på at forsvare sig. Sådan kunne de skændes. Længe.

Udfordringen er at indse, det vi oplever har meget mere med os selv, end med vores partner at gøre. Det betyder at når du føler dig kritiseret, overset, ikke hørt, grænseovertrådt, såret eller lignende, så er det dig som giver dig selv den følelse. Det kan meget vel være at din partner siger noget for at såre dig eller kritiserer dig med vilje, men det er dit ansvar hvordan du opfatter det.

Lad os forestille os at dit selvværd er i top, du er fuldt funderet i dig selv og bevidst om din historie og dermed, hvor du kan blive tricket af det som sker i nutiden. Hvis din partner så siger noget, som sårer dig eller du føler dig kritiseret eller trådt på, så er det det du giver udtryk for.

Eks. Hov jeg bliver da ked af det du siger nu, prøver du at såre mig med vilje?

Eller: Det er simpelthen ikke i orden at du taler til mig på den måde, så hvis vi skal fortsætte samtalen, så bliver det i en anden tone.

Eller: Jeg føler mig kritiseret, når du siger sådan og det gør mig ked af det!

Hele forskellen er at du giver udtryk for hvad det der sker gør ved dig, fremfor at give din partner skylden for at ville dig noget ondt. Der kan i allerhøjeste grad ryge nogle finker af fadet i kampens hede, men hvis du i bund og grund føler dig berettiget til at blive elsket, så ved du at din partner vil dig det godt. Måske kan du en dag mønstre et overskud til at tænke at hvis din partner har brug for at opføre sig, som hun gør, så er det fordi der er noget hun selv mangler og så kan du jo i din kærlighed til hende spørge ind til det.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.