Derfor kan mænd ikke tale om følelser!

Når jeg holder foredrag om det fantastiske parforhold, så prædiker jeg om kommunikation, om at give udtryk for sine behov og grænser og hvor vigtigt det er at fortælle om sig selv, fremfor at have fokus hos sin partner. Jeg understreger også at man ikke kan have nærhed, hvis ikke man vil dele sine følelser med hinanden.

I spørgerunden er der altid en eller to, som rækker hånden op og siger: Min mand vil ikke tale om følelser!

Det er der en del mænd, som ikke vil, for det har de rigtige dårlige erfaringer med og det er der flere gode grunde til:

1. De har ikke lært det hjemme hos deres far og mor, så de ved ikke hvordan man gør

2. Når de har forsøgt i parforholdet er de blever irrettesat eller kritiseret

3. Det er blandt mange mænd noget feministisk bøsse-ævl at tale følelser, så det vil de fandme ikke røre ved

Det kan altså være lidt op ad bakke med de følelses-snakke og første skridt på vejen er at få aflivet fordommene om time-lang følelses udkrængning ved køkkenbordet i arkitektlampens skær.

Andet skridt er at du har evnen og derfor også¨forpligtelsen til at gå foran med det gode eksempel. Det betyder at du fortæller om dine følelser FULDSTÆNDIG blottet for kritik, pegen fingre og bebrejdelser af ham.

Du kan eks. bruge sætninger som:

· Jeg synes mit forhold til mor er lidt kompliceret, det er som om hun stadig behandler mig som en lille pige og jeg ved ikke hvordan jeg skal få hende til at lade være og jeg har brug for at vende det med dig og måske finde inspiration til hvordan jeg kan tackle hende…

· Vi havde en konflikt på arbejdet i dag, som jeg har brug for at fortælle dig om, for at få bearbejdet. Kan vi snakke lidt sammen, når børnene er lagt?

· Jeg synes vi er så langt fra hinanden i øjeblikket, vi taler næsten kun om praktik og hverdag. Jeg har lyst til at vi taler noget mere om dig og mig og om, hvordan vi har det

· Jeg savner dig skat. Jeg har lyst til at komme lidt tættere på dig og vide mere om hvem du er. Har du lyst til at forælle mig om hvad du gør dig af tanker om…

· Det er længe siden vi har haft sex og jeg savner det, men jeg har også brug for at vi lige får snakket lidt sammen først, så jeg kan mærke hvor du er henne og føle mig tæt på dig på den måde også

Og jeg kunne blive ved. Læg mærke til at alle eksemplerne er en information fra dig til ham om dig. Du gøder jorden til en god snak, hvor du har brug for ham, men det er ikke ham, der skal levere vare. Du fortæller altså noget om dig, dine ønsker og behov og hvordan han så vælger at respondere er hans sag og det kan du blot forholde dig til eksempelvis sådan her:

· Det gør mig ked af det at du går, når jeg har brug for at snakke om mine følelser med dig. Det ville være en stor hjælp, hvis du ville fortælle mig, hvorfor det er svært for dig at blive

· Jeg føler mig alene når vi ikke kan dele de følelsesmæssige aspekter af vores fælles liv med hinanden. Det er som om vi kun er venner og ikke kærester og jeg vil gerne være kærester med dig.

· Kan du give mig et råd til, hvordan jeg kan tale med dig om de her ting uden at du går eller bliver vred eller klapper i som en østers, for jeg har brug for dig her.

Det vigtigste at huske er at:

· Kom fra din kærlighed, hvis du vil nå ham

· Vis ham hvordan man gør, så han kan lære det

· Pres avler modpres og giver dig ikke det du ønsker dig

· Med kritik og bebrejdelser øger du blot afstanden imellem jer

Alle mænd har lyst til at tale om føleleser. De ved ikke hvad de går glip af, så de savner det ikke. Men hvis du evner at vise din mand hvilken nærhed, ømhed , respekt og hvor meget bedre sex bliver, hvis I også føler jer tæt forbundne følelsesmæssigt, så vil han blive manden i dit liv også på det område.

Held og lykke med kærligheden

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.