Når vi føler os presset, gør vi det sikre (også selvom det ikke er det bedste)

Christina er vokset op alene sammen med sin mor. Hele sin barndom har hun savnet og drømt om at have en far og hun har altid forsvoret, at hun aldrig skulle skilles. Hendes børn skulle vokse op med både far og mor, det var det vigtigste for hende.

Christina har også fundet sig en mand og har fået børn og alt ser ud til at være lige som Christina kunne ønske sig. Men hun har aldrig lært hvordan man gør i et parforhold. Hendes mor kunne ikke finde ud af det, så hun kunne ikke vise Christina hvad der skal til, for at skabe og bevare kærligheden. Moderen forlod altid sine mænd, når det kom problemer og forholdet blev svært. Christina har haft mange pap-fædre og selvom det ikke er det hun vil for sine børn, så virker det nogen gange, som den eneste løsning.

Kærligheden er svær og Christina ved ikke, hvordan hun skal tackle den. Hun er vant til at klare sig selv alene og når livet bliver , kompliceret, så gør hun som sin mor og trækker sig væk. Hun gør det hun kender: klarer sig selv. Men hendes parforhold lider under hendes manglende deltagelse. De kan sagtens finde ud af hverdagen, men de kan ikke finde ud af at være kærester. De formår ikke at række ud efter hinanden og bede om det de har brug for og at være der for hinanden. De ved ikke hvordan de skal løse deres problemer og komme videre uden at ødelægge for meget undervejs.

Tiden går og Christina trives ikke. Hun tænker at det nok ikke er den rigtige mand hun har fundet og at det med parforhold er for besværligt og smertefuldt. Hun føler sig mere ensom sammen med ham, end hun ville gøre hvis hun var alene. Hun keder sig, er frustreret og mister med tiden både respekten og kærligheden for sin mand. Hun mister troen på at de kan finde ud af det sammen.

Hun er bange for hun ikke elsker mere og så er det spørgsmålet, om hun skal gøre ligesom hendes mor gjorde og som hun altid selv har forsvoret ikke at ville gøre: gå sin vej.

Det er trods alt nemmere og mere velkendt og trygt, end at blive og slås og måske lære noget nyt og finde ud af, hvad hun kunne gøre i stedet for, for at redde sin familie. Christina kan vælge at fortsætte det mønster hendes mor startede eller hun kan bryde det og redde sit parforhold OG lære sine børn at kæmpe for kærligheden.

Hvad gør du?

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.