Dit parforhold handler om dig

Hele vores parforholds kultur er bygget op omkring forestillingen om at kærlighed handler om at finde den rette partner. Jeg hører ofte kvinder, som har forladt deres mænd sige: Vi passede ikke sammen, han var ikke den rette for mig eller Vi er vokset fra hinanden. Selvom der selvfølgelig er en million forskellige årsager til at vi bryder med parforholdet, så er det min erfaring at det sjældent er hele sandheden vi tager med os videre i livet.

Dit parforhold handler nemlig rigtig meget om dig. Det betyder at uanset om du er gift med Peter, Søren eller Thomas, så er du stadig dig med dine ”virkelighedsbriller” på og derfor er halvdelen af det forhold du er i DIG. Det betyder også at det du oplever i dit parforhold udelukkende er oplevet på den bestemte måde fordi du er dig. Så hvis nu din veninde var gift med din mand, så ville hun sikkert opleve noget andet end dig, selvom din mand gjorde det samme.

Med andre ord når du føler dig overset, elsket, skældt ud, holdt af, ignoreret, talt ned til,begæret, overfuset eller hvad du nu måtte opleve, så er det din oplevelse, fordi du er dig. Det er altså ikke det samme som at det så er SANDHEDEN. Jo for dig, men ikke nødvendigvis for din mand. Jeg er med på det kan være noget af den kamel at sluge, for det ændrer jo ligesom hele set-uppet ikke! Det er lidt vildt at tænke på, at alt hvad du oplever i dit parforhold handler om dig. Den fede nyhed er at det betyder at det du ikke har det godt med i dit forhold har du (og ikke din partner) magten til at gøre noget ved. Hvilket jo bestemt ikke udelukker ham fra at deltage i udviklingen-tværtimod. Forksllen er at du ikke længere er afhængig af at han skal gøre noget andet.

Eks, hvis du ofte har oplevelsen af at din mand ikke hører efter hvad du siger og I har talt om det hundrede gange og det stadig ikke hjælper, så kan du spørge dig selv: Hvad mon jeg siger eller hvilken måde mon jeg siger det på, siden han ikke hører efter. Der ligger nemlig ganske vist noget gemt dér. Måske er du efter ham hele tiden og det er måden han kan skåne sig selv lidt for kritikken på eller du taler så meget at han ikke kan rumme alle de informationer på en gang eller noget helt tredje.

Eks. hvis du oplever at det er dig, som står med det hele derhjemme og du skal bede din mand om at gøre noget, for ellers tager han ikke initiativ til noget som helst, så kan du spørge dig selv, hvordan du mon over årene har fået raget så mange opgaver til dig. Måske synes du kun at din måde duer og derfor er det dig, som laver det hele, eller du fik ikke råbt vagt i gevær i tide og derfor har han ikke påtaget sig nogle af opgaverne, for det klarer du jo tydeligvis helt selv.

Hvis du savner noget mere romatik og spontanitet og hvornår har han egentlig sidst smidt dig op på køkkenborden og givet dig en ordentlig tur! Så kan du jo spørge dig selv, hvor indbydende du mon er. Hvor bidrager du til at det hele skal skrives på familiekalenderen, før I kan foretage jer noget! Har du glemt at gnubbe dig lidt op ad ham, så han bliver mindet om, at du kan andet end passe familien og gå på arbejde.

Dit parforhold handler altså om dig og du bestemmer hvordan det skal være (for dig). Din historie og din første oplevelse med kærligheden har stor indflydelse på, hvordan du tackler kærligheden i dag og det har jo selvsagt ikke en dyt med din mand at gøre. Men derimod rigtig meget med den måde din far og mor viste dig, hvordan kærlighed er. På godt og ondt!

Grib i egen barm kvinde, tag ansvar og skab dig det parforhold du ønsker dig. Du har magten og dermd forpligtelsen.

Vil du gerne vide mere om hvorfor dit parforhold handler så meget om dig, så deltag i min en-dags workshop Det Levende Parforhold 

Er du singlekvinde men vil meget gerne være klogere på dig selv. Så læs mere HER

Held og lykke med kærligheden

Katrine Axholm

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.