Få det sagt!

Kender du de der dage, hvor du godt kan mærke at du er lidt muggen, men du synes faktisk mest det er de andre, den er gal med. Hvorfor larmer børnene så meget, hvorfor har konen så travlt med alle sine gøremål eller hvorfor lægger han for pokker ikke den avis fra sig og går ud og slår græsset, som han har lovet? Kan de ikke bare lade dig være i fred eller kan de ikke bare være lidt mere for dig. En af de dage, hvor det ikke er gravalvorligt, men hvor det hurtigt kan udvikle sig til ballade og konflikt.

Du har mest fokus på din egen irritation og på, hvad du synes de andre gør forkert. Men du siger ikke noget, næh du går bare og mukker eller trækker dig fra fællesskabet, for du er sur er du, men det siger du ikke til nogen. Det er nemlig bedst, hvis de selv gætter det og helst også, hvad det så er du har brug for.

Nu er der sådan en uskreven regel om, at hvis ikke du vil udtrykke et behov, så kan du heller ikke regne med at få det dækket. Derfor er der et par ting du kan gøre for at vende den sure fløde til en dag fyldt med flødeskum.

· Drop prinsessedrømmen om at de kan gætte dine behov. Du er voksen. Opfør dig som en.

· Åben munden og fortæl hvordan du har det. Det gør ikke noget at du ikke ved, hvad det handler om, bare du får sagt at du kan mærke du er knotten, så de andre ved, hvor du er. Du vil blive overrasket over hvilken lettelse det er at indrømme det.

· Lær dig selv at kende. Vær nysgerrig på hvordan du har det som du har det, frem for irriteret og fordømmende. Der er sikkert en grund til at du er hvor du er, uanset om det er hormoner eller noget andet, der står i vejen.

· Tag hensyn. Både til dig selv og dem, der er omkring dig. Hvis der kun kommer sure opstød ud af munden på dig, så sig det og flyt dig væk. Løb en tur eller tag i biografen alene.

· Hvis du i virkeligheden trænger til omsorg, nærvær eller forkælelse, så bed om det. Måske er du så heldig at du får det, måske må du vente. Det vigtigste er at du får vist hvem du er, både for din skyld og for din families.

Så længe du holder den “hjemme” altså fortæller noget om dig selv (fremfor at bebrejde de andre), så kan det ikke gå galt. Der er ingen garanti for at du får det, som du vil have det, men sandsynligheden er MEGET større end hvis du bare surmuler.

Kærligst Katrine Axholm

Nysgerrig på mere viden om dig? Meld dig til min en-dags workshop Elsk dit Parforhold søndag den 3. december kl 10-16. Læs meget mere hér

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.